HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vill dela Södra Bohuslän

Tjörn Hyresgästföreningen Södra Bohuslän borde delas i två delar. Det skriver aktiva på Tjörn i en motion till regionens årsmöte. Inte omöjligt, svarar regionstyrelsen.

Det är den lokala föreningen Myran i Rönnäng som skrivit en motion till Region Västra Sveriges årsmöte i morgon. Där kräver Myran att Södra Bohuslän ska delas.

Södra Bohuslän omfattar idag kommunerna Kungälv, Öckerö, Ale, Stenungsund, Tjörn och Orust. Tidigare var även Lerum med, men bröt sig ur 2016.

Läs ocksåStarkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg

Medlemmarna i LH Myran tycker att det fungerar dåligt att ha föreningshögkvarteret ända borta i Ytterby, och menar att arbetet på Tjörn skulle vara betydligt lättare med en starkare lokal förankring.

Därför vill man att Stenungsund, Tjörn och Orust tillsammans ska bilda en egen hyresgästförening. Eftersom det finns långsiktiga planer på en kommunsammanslagning skulle en sådan indelning även passa bra med riktlinjerna ”en kommun, en hyresgästförening”.

Annons

Regionstyrelsen ställer sig inte helt emot själva idén. I sitt motionssvar håller styrelsen med om att Södra Bohuslän är en ovanligt geografiskt stor förening.

Läs ocksåGaragestriden har fått hyresgästerna att gå samman

Men på höstmötet 2016 bildades en grupp som fick i uppdrag att se över regionens organisation. Där ingår även de olika föreningarnas gränser. Det bästa är därför att avvakta gruppens arbete innan man beslutar om eventuell delning av Södra Bohuslän, anser regionstyrelsen. Styrelsen yrkar därför att motionen ska anses besvarad.

LÄS MER:

Annons

Nytt blod föreslås i regiontoppen

Läs ocksåValet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades nerRegionfullmäktige Hyresgästföreningens region Aros-Gävle, förbundsordförande Marie Linder håller tal inför ombuden

Kräver kamp för fryst hyra vid renovering

Läs också Storgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.