HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vill ha ersättning för “kränkande” fiberinstallation

Malmö MKB skulle installera fibernät i fastigheten på Lindeborg i Malmö. Men något gick fel och nu vill en av hyresgästerna ha ekonomisk ersättning av värden.

Betongdammet spred sig i lägenheten och trängde in i alla skrymslen och vrår.

“När jag kom hem efter att ha varit ute hela dagen så var det rent dimmigt i hela lägenheten så man trodde att lägenheten var rökfylld”; så beskriver hyresgästen hur det såg ut i bostaden i mitten av mars i år.

Läs ocksåBesked från MKB – Bellevuegården i Malmö får övervakningskameror

Det var hyresvärden MKB som hade skickat dit hantverkare via en underleverantör och syftet var att att installera fibernät i huset.

Hyresgästen vill nu ha ekonomisk ersättning motsvarande två månadshyror, runt 14 000 kronor, och har skickat in en ansökan till hyresnämnden. Kvinnan beskriver händelsen som en “kränkning” och skriver att det tog två veckor att städa lägenheten. Enligt brevet ska även  elektronisk utrustning ha blivit förstörd av byggdammet.

MKB har bett om ursäkt men tycker att kravet är för högt och vill istället betala ut 5 000 kronor för städning och utöver det ersättning för den förstörda utrustningen. Hyresnämnden avgör målet senare under hösten.

Läs ocksåSkrik och hotfulla brev – grannar flyr konflikt i hyreshus
Fakta: Fibernät

Nätet ger snabb anslutning till internet och kan även användas till TV och telefoni.

Läs också Hotfull hyresgäst tvingas flytta Tillfälliga väggar inte skäl för uppsägning - hyresgäst får bo kvar Malmöfängelse blir bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.