Annons

Viskaforshems hyror färdigförhandlade

Borås Nu är hyrorna klara för ytterligare ett kommunalt bostadsbolag i Borås. Viskaforshem höjer hyrorna med 1,65 procent från och med 1 april.

Höjningen på 1,65 procent är ett snitt. Variationen mellan olika fastigheter kommer ligga mellan 0,7 och 1,85 procent.

Viskaforshems vd, Mikael Bengtsson, är relativt nöjd men kallar förhandlingarna för ett spel.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi måste lägga oss högre än vad vi kan klara oss med för att Hyresgästföreningen ska kunna visa sina medlemmar att de gör ett bra jobb när de lyckas får ner höjningen. Det känns som om mycket redan är uppgjort när vi startar våra förhandlingar. Vi kan inte sätta priset på våra egna produkter. Men det är bara att förhålla sig till.

Hyresgästföreningens förhandlare, Ann-Christin Josefsson, konstaterar i ett pressmeddelande att Viskaforshem är ett kraftigt belånat företag och svagt rent finansiellt. Det tycker Mikael Bengtsson är märkligt på två sätt.

Annons

– Om det vore så undrar man ju varför vi ska få en av de lägsta höjningarna i regionen. Det går inte riktigt ihop. Dessutom är ekonomin inte så illa. Vi gör det bästa resultatet någonsin 2013.

Läs ocksåDet stormar inom kommunala bostadsbolaget Viskaforshem – både vd och ordförande lämnarMikael Bengtsson, tf vd, och Paula Skånberg hyresgäst och ordförande för Hyresgästföreningen i Sjuhärad

I Borås finns fem kommunala värdar. Tre av dem har nu enats med Hyresgästföreningen om årets hyror. Förutom Viskaforshem är även Sandhultsbostäder och Fristadsbostäder klara.
Det största bolaget, AB Bostäder i Borås, har kört fast i sina förhandlingar och väntar beslut från HMK, Hyresmarknadskommittén.

LÄS MER:

Annons

Vill du se hur mycket andra bolag i Borås eller resten av Västra Götaland höjer hyran finns en uppdaterad lista här. 

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de
Läs också Hyresgäst fördömer Zachrissons (C) agerande - men Boråsledarna ger honom sitt stöd Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Höjda hyror i Stenungsund och på Orust

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.