HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Visning av Sveriges första flytande hyresrätter

Karlstad Vatten framför huset, vatten bakom huset, vatten under dig. Snart är Sveriges första flytande hyresrätter inflyttningsklara. För den som har råd.
, , , , , , , ,

Under helgen som gick och två lördagar framåt visar Karlstads Bostads AB, KBAB, upp en flytande visningslägenhet i projektet Sjögången i Mariebergsviken.

På flytande protoner byggs 12 hyresrätter på tre rum och kök som kommer kosta mellan 13000 till 14000 kronor att hyra.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

– Det är inte för alla, så är det ju. Det här är lägenheter för dem som söker de här speciella kvalitéerna och som är beredda att betala för dem, säger Mats Enmark som är vd för KBAB.

Hitills är endast fem av de 12 lägenheterna uthyrda och beräknad inflytt är första februari 2013. Men han är inte orolig för att det kommer att stå tomt.

För det som han och KBAB tror ska locka är det unika boende: med Klarälven som utsikt från både framsidan och baksidan på huset, med två terasser och med egen båtplats precis utanför altandörren.

Läs ocksåKämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken

KBAB är först i Sverige med att bygga flytande hyresrätter och många bostadsbolag har hört av sig och visat intresse.

Ni har fått kritik för att ni bygger på vattnet. Vad säger du om den?

– Miljövänligare än så här kan man inte bygga. Och det känns tryggt att bygga på vattnet i stället för intill. Här kan man inte drabbas av översvämning. Husen följer vattennivån och höjer sig när nivån är hög och sänker sig när den är låg. Men sedan kommer det alltid att finnas de som är kritiska till det nya som det innebär att vi lägger husen på vattnet. Vissa tycker att det förstör utsikten, säger Gunnar Persson som är projektledare.

Läs ocksåSkräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Läs också Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse Vattenverk kan sätta käppar i hjulet för Edethus byggplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.