HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vite på 30 000 för sopor som lockar råttor

Nyheter Råttorna invaderade hyreshuset. Nu döms värden att betala vite på 30 000 kronor. Han riskerar dessutom inom kort ett ännu större vite för olaglig hotellverksamhet.

Ovan kan du se grannarnas film på råttorna som springer runt på gården. Klicka på youtube-symbolen för större bild.

Läs ocksåBarnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen"Tingvallavägen Märsta

Det är mark-och miljödomstolen i Växjö som dömer hyresvärden i Helsingborg att betala vitet, efter att miljönämnden ansökt om ett utdömande. Redan i januari 2014 gav nämnden mannen ett föreläggande att:

Annons
  • Ta bort sopor som låg på marken
  • Teckna avtal för sophämtning anpassat för det antal personer som bor i huset.
  • Redovisa hur många som bor i huset.

Vid en återinspektion i juli samma år konstaterades att så inte skett.

Räddningstjänsten har också reagerat på situationen i huset. De bedömer att det pågår en hotell/vandrarhemsverksamhet och i ett föreläggande förbjuder de värden att hyra ut enskilda lägenheter. Då värden har struntat i föreläggandet, som är förenat med ett löpande vite på 120 000 kronor i månaden, har Räddningstjänsten Skåne nordväst ansökt om ett utdömande vid förvaltningsrätten i Malmö.

Enligt förvaltningsrätten har mannen nu rätt yttra sig. De har dock inte lyckats få tag på honom än, men tror att ärendet kan avgöras någon gång i sommar.

Annons

Hela ärendet har dragit ut på tiden bland annat för att mannen har varit svår att delges olika beslut. I början av juni beslutade kommunen om en akutinsats på Hövitsmansgatan, om det kan du läsa här: Kommunen gör akutinsats mot råttor i hyreshus

Läs ocksåBrandskyddet underkänns i tusentals radhus i NorrlandEn eldhärjad radhuslänga med uppsamlat bråte efter branden på gräsmattan framför.
Läs också Råttinvasion drabbar hyresgäster i Kiruna - "Det värsta hittills i min karriär" Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Ylva har försökt bo kollektivt i tio år – men lagarna sätter stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.