Annons

Vite på 30 000 för sopor som lockar råttor

Nyheter Råttorna invaderade hyreshuset. Nu döms värden att betala vite på 30 000 kronor. Han riskerar dessutom inom kort ett ännu större vite för olaglig hotellverksamhet.

Ovan kan du se grannarnas film på råttorna som springer runt på gården. Klicka på youtube-symbolen för större bild.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Det är mark-och miljödomstolen i Växjö som dömer hyresvärden i Helsingborg att betala vitet, efter att miljönämnden ansökt om ett utdömande. Redan i januari 2014 gav nämnden mannen ett föreläggande att:

Annons
  • Ta bort sopor som låg på marken
  • Teckna avtal för sophämtning anpassat för det antal personer som bor i huset.
  • Redovisa hur många som bor i huset.

Vid en återinspektion i juli samma år konstaterades att så inte skett.

Räddningstjänsten har också reagerat på situationen i huset. De bedömer att det pågår en hotell/vandrarhemsverksamhet och i ett föreläggande förbjuder de värden att hyra ut enskilda lägenheter. Då värden har struntat i föreläggandet, som är förenat med ett löpande vite på 120 000 kronor i månaden, har Räddningstjänsten Skåne nordväst ansökt om ett utdömande vid förvaltningsrätten i Malmö.

Enligt förvaltningsrätten har mannen nu rätt yttra sig. De har dock inte lyckats få tag på honom än, men tror att ärendet kan avgöras någon gång i sommar.

Annons

Hela ärendet har dragit ut på tiden bland annat för att mannen har varit svår att delges olika beslut. I början av juni beslutade kommunen om en akutinsats på Hövitsmansgatan, om det kan du läsa här: Kommunen gör akutinsats mot råttor i hyreshus

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
Läs också Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Ninni plågades av råttor i över ett år – nu sprider sig problemen till nya orter Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.