Annons

Witalabostäder höjer med 1,6

Vetlanda Hyresgäster hos Witalabostäder får en hyreshöjning med 1,6 procent från årsskiftet. Men bolaget hade önskat mer pengar till underhåll.

Vetlanda kommuns bostadsbolag hade yrkat en höjning av hyrorna för nästa år på 3,1 procent. Men förhandlingen med Hyresgästföreningen slutade med att parterna kom överens om en betydligt lägre ökning. Från 1 januari höjs hyrorna med 1,6 procent eller 13,53 kronor per kvadratmeter. För en trerumslägenhet på 77 kvadratmeter innebär det en höjning med 87 kronor i månaden.

– Det har gått ganska smidigt att förhandla, det är gynnsamma förhålanden med deflation och låga räntor. Man satsar på en del underhåll, så det här känns som ett bra resultat, säger Brigitte Wedell, förhandlare på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Witalabostäder är däremot inte helt nöjda med förhandlingens resultat.

Annons

– Det är klart att vi ville ha mer, men vi känner ändå att det är en acceptabel nivå. Vi hade önskat mer pengar till underhåll, men det valde Hyresgästföreningen att pruta ned. Det går väl att göra något år, men inte på längre sikt, säger Ulf Neuhaus, vd för bolaget.

Annons
Läs också Här blir Kantarellen som ny Trakasserade grannarna - förlorar lägenheten Lediga lägenheter i lyxigt golfboende Trots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggt Lyxigt golfboende står outhyrt i Lindesberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.