HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ytterligare 90 lägenheter töms

Malmberget LKAB tvingas utöka området i Malmberget som måste tömmas. Ytterligare 90 lägenheter berörs nu.
Foto: LKAB

På torsdagen presenterade LKAB en ny tidplan för stadsomvandlingen i Malmberget. Vissa områden skyndas på och dessutom står det nu klart att ytterligare 90 lägenheter och 70 villor i Kilen måste tömmas.
– Det är nödvändigt för att kunna skapa en miljözon mellan industriområdet och bebyggelsen, säger Stefan Hämäläinen, säger Stefan Hämäläinen, direktör för LKAB:s samhällsomvandlingar.
– För att skapa trygghet för de boende och för en fortsatt gruvdrift i Malmberget behöver vi bli än mer tydliga i våra prognoser. Den nya tidplanen omfattar så gott som bara bostäder. Vi gör detta för att följa de miljövillkor som beslutats av Mark- och miljööverdomstolen.
Här hittar du kartan och annan information från LKAB.

Annons
Annons
Läs också Glömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljon Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Sandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat" Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.