Annons

15 års väntan – nu är miljöhuset invigt

Helsingborg Planerna på miljöhuset har funnits i 15 år. Nu är det på plats i bostadsområdet Batteriet i Helsingborg.

I måndags var det invigning av ett miljöhus som diskuterats i över 15 år. Orsaken till att det dröjt så länge är oklart, men ägarbytet för några år sedan kan vara en av förklaringarna till att det dragit ut på tiden. Det kom ett trettiotal nyfikna hyresgäster och personal för att äta korv och titta på det nya miljöhuset.

I bostadsområdet Batteriet i Helsingborg finns 320 lägenheter och totalt 5 miljöhus. Området har haft stora problem med sin sophantering.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

− Det har varit stökigt med soporna tidigare. Vi har inte kunnat källsortera innan förutom tidningar, glas och hushållssopor, säger Gun-Britt Hallström, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen Batteriet.

När fastighetsägaren, Rikshem, hade ordnat fram en ritning på miljöhuset bjöd de in den lokala Hyresgästföreningen för ett möte.

Annons

− Vi fick se ritningarna och hade lite synpunkter på var miljöhusen skulle placeras ut. Det känns kul att de lyssnar på oss. Det var ett mycket bra samarbete.

Läs ocksåÅses stadsvandring blottlägger gränserna i GränbyÅse Richard i röd kortärmad topp och jeansshorts, långt grått hår och glasögon, berättar ooch gestikulerar omgiven av deltagarna i stadsvandringen. De står intill en aprikosfärgad husvägg och i ett fönster speglas laxrosa bostadshus och grönska.

I och med det nya miljöhuset erbjuds hyresgästerna möjligheten till full sopsortering. Personal kommer att finnas på plats för att visa hur man ska göra. Det finns även planer på att knacka dörr och förklara hur sopsortering går till.

− Det här blir en utmaning. Nu ska vi bara få det till att fungera också, säger en glad Gun-Britt Hallström när hon får äran att klippa av invigningsbandet.

Annons
Läs också Jättelikt borrprojekt skapar kaos för hyresgäster Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen Strulet på seniorboendet tog knäcken på Kristina - flyr och förlorar 27 års ködagar Är du länge i källaren - då kan larmet gå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.