HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

300 lägenheter i ny plan

Umeå En ny detaljplan för kvarteret Resenären i Umeå är på väg. Den kommer att ge möjlighet till 300 lägenheter.
Foto: Umeå kommun/White ariktekter

Umeå kommun fortsätter att skapa plats för nya lägenheter. Arbetet med att ta fram en ny detaljplan för kvarteret Resenären i Umeå Östra innebär att omkring 300 lägenheter kan byggas där.
– Den blandning av bostäder och verksamheter som planeras, kommer att stärka platsen vid Umeå Östra och ge underlag för mer service i området. Planen medför också att Umeås centrala delar och universitets- och sjukhusområdet binds samman, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) i ett pressmeddelande.
– Det här blir bra. Projektet går verkligen hand i hand med översiktsplanen i fråga om förtätning, med ett planområde som ligger i själva hjärtat av femkilometersstaden, säger kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Anders Ågren (M).

Läs också Stort intresse för Timråbos nya höghus Högt mål om byggande står fast 42 lägenheter bokade på ett dygn Projektet som bara växte Nya dystra siffror indikerar att bostadsbyggandet minskar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.