Annons

300 lägenheter i ny plan

Umeå En ny detaljplan för kvarteret Resenären i Umeå är på väg. Den kommer att ge möjlighet till 300 lägenheter.
Foto: Umeå kommun/White ariktekter

Umeå kommun fortsätter att skapa plats för nya lägenheter. Arbetet med att ta fram en ny detaljplan för kvarteret Resenären i Umeå Östra innebär att omkring 300 lägenheter kan byggas där.
– Den blandning av bostäder och verksamheter som planeras, kommer att stärka platsen vid Umeå Östra och ge underlag för mer service i området. Planen medför också att Umeås centrala delar och universitets- och sjukhusområdet binds samman, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) i ett pressmeddelande.
– Det här blir bra. Projektet går verkligen hand i hand med översiktsplanen i fråga om förtätning, med ett planområde som ligger i själva hjärtat av femkilometersstaden, säger kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Anders Ågren (M).

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.