Annons

300 lägenheter vid Umeå Östra

Umeå Umeå kommun fortsätter att skapa plats för nya lägenheter. Arbetet med att ta fram en ny detaljplan för Umeå Östra innebär att omkring 300 lägenheter kan byggas där.

Grundskola, förskola och fritidshem finns i närheten av Umeå Östra. Inte långt bort från området finns restaurang, småindustri och kontor samt bensinstation med dagligvarubutik. Service som bank, kiosk samt hotell med lunchservering finns inom sjukhusområdet. Umeå kommun menar att det därför är mycket passande att bygga bostäder där.
– Den blandning av bostäder och verksamheter som planeras, kommer att stärka platsen vid Umeå Östra och ge underlag för mer service i området. Planen medför också att Umeås centrala delar och universitets- och sjukhusområdet binds samman, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) i ett pressmeddelande.
Det är alltså cirka 300 lägenheter kommunen räknar med att det ska bli. Arbetet med en ny detaljplan tar därmed ett rejält steg framåt.
– Det här blir bra. Projektet går verkligen hand i hand med översiktsplanen i fråga om förtätning, med ett planområde som ligger i själva hjärtat av femkilometersstaden, säger kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Anders Ågren (M).

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.