Annons

420 000 i hyresskuld – då fick pappa nog

Stockholm Pappan har haft ett visst överseende med sonens leverne. Men när hyresskulden växt till 420 000 kronor och det förekommit pistolhot och knivslagsmål, då vräkte han sonen.

Fastighetsägarens juridiska ombud, Christine Hallberg, tog själv upp frågan som flera undrade över: Hur kan man låta det gå så långt att en hyresskuld tillåts växa till över 400 000 kronor? Svaret är att fastighetsägaren och hyresgästen är släkt och att fastighetsägaren trots allt hoppats på en förändring. 

– Det hör ihop med släktskap. Man har dragit sig för det här, haft tålamod och hoppats att det ska bli bättre, sa Christine Hallberg. 

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men, förbättringarna har låtit vänta på sig. Fastighetsägaren berättar om grannar som klagat på allt från vilda fester med ”skrik, skrän och dunsar” i en sån utsträckning att flera inte längre vill bo kvar i huset. Till medvetslöshet passerade festdeltagare har hittats vid fastigheten. Pistolhot och knivslagsmål ska ha förekommit och om det senare berättar hyresgästen själv eftersom det var han som var offret i dramat. Han blev knivskuren vid halsen och fick bland annat en lunga punkterad av en man som var påverkad av både narkotika och alkohol. Han har haft fester, det erkänner han, men det var förr. Inte nu. Den som stör mest är enligt honom grannen som bor under. Och när hon knackar i taket/hans golv, så brukar han knacka tillbaka. 

Annons

Han erkänner även att han inte betalt hyran men även där finns en förklaring: han har haft en muntlig överenskommelse med värden om att bara betala 500 kronor i månaden eftersom han utfört sysslor på fastigheten och jobbat i andra familjeföretag. 

Några sådana uppgörelser ville dock fastighetsägaren inte medge under nämndsammanträdet utan sa att det i alla fall var 15 år sedan sonen jobbade i något av företagen. 

Annons
Läs ocksåBesöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp”

Nämnden gick på fastighetsägarens linje. 420 000 kronor blev det tungt vägande skälet. Men sonen fick uppskov med flytt till sista oktober. Innan dess ska han åka iväg och fira sin 40-årsdag. 

Läs också Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.