Annons

5 000 intresseanmälningar till 37 lägenheter

Sundsvall Intresset för nybyggda Vapelhöjden på Skönsmon är stort. Jättestort. Första tjing har den trognaste hyresgästen.

Marknadsföringen av Mitthems bygge på Skönsmon som ett boende av hög kvalité och ytsmart tycks ha gått hem hos Sundsvallsborna.

Sedan lägenheterna lades ut på Mitthems hemsida den 24 september har intresseanmälningarna rasat in. Varje lägenhet har sin egen kö och den kortaste var till en 2:a med 84 sökande. Längsta kön, med gissningsvis bästa läget, var en 1:a med 250 sökande. Sammanlagt gjordes över 5 000 intresseanmälningar på nätet fram till sista sökdagen i förra veckan.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Jo, det är en hel del. Trots att många av dem som anmält intresse har gjort det för flera lägenheter samtidigt är det flera hundra sökande per objekt, säger Ulla Nilsson på uthyrningsavdelningen på Mitthem.

Annons

Hon har påbörjat arbetet med att ringa runt till dem som står först i kön enligt prioriteringsordningen där trogna hyresgäster värderas högst.

Trogen hyresgäst är den som bott i samma lägenhet i minst sex år och skött sitt boende. Är det fler trogna kunder som sökt erbjuds lägenheten till den med längst boendetid. Andra prioritering är inflyttare till kommunen med en ny tillsvidareanställning.

Annons
Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen
Fakta: Vapelhöjden

Åttavåningshuset ska stå inflyttningsklart till 1 april 2015.
De 37 lägenheterna är fördelat på: tio stycken 3:or (64 och 60 kvm), tjugo 2:or (54 och 51,5 kvm) och sju 1:0r (36 kvm).
Snitthyran är 1 550 kronor per kvadrat och år, men varierar beroende på läge.
Lägsta hyran är 4 900 kronor och den dyraste 8 300 kronor.
Alla hyror är exklusive vatten och el. Förbrukningen mäts individuellt via enskilda mätare.

Läs också Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Familjen Nilsson störs av mystiskt ljud – värden har letat förgäves efter källan i två år Tuppade av efter fall – vaknade upp med hot om uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.