Annons

500 nya lägenheter i Bäckby

Västerås Bäckby centrum byggs ut med 400-500 nya lägenheter i en första etapp. Det blir också nya idrottsanläggningar, affärslokaler och grönytor.

Det har länge planerats för en storsatsning i stadsdelen Bäckby i Västerås med fler bostäder och ett utbyggt centrum.

Nu är det klart att det blir kommunägda Mimer som får chansen att genomföra projektet tillsammans med privata Ikano Bostad och Boklok.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Västerås fastighetsnämnd har utsett de tre företagen till byggherrar i en gemensam satsning.

– Bäckby är en av våra viktigaste stadsdelar och vi har många hyresgäster som verkligen trivs i området. Nu kommer vi att göra stora satsningar på att utveckla området ännu mer, säger Mimers vd Mikael Källqvist i ett pressmeddelande.

Annons

Mimer planerar att själva bygga 160 lägenheter i kvarteret Välljärnet med start redan i höst.

Läs ocksåHyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

På grannfastigheten ska Boklok – utvecklat av Skanska och Ikea –  bygga bostadsrätter tillsammans med SHH Bostad AB.

Tillsammans med Västerås stad, Ikano och Boklok ska Mimer också göra stora investeringar i Bäckby centrum vid sidan av bostadsbygget.

Annons

– Det handlar om att bygga om centrum, skapa nya mötesplatser, idrottsanläggningar, grönområden och affärslokaler, säger Mikael Källqvist.

Läs ocksåHär är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkasBildkollage med en ryggtavla i blå jacka och röd stickad mössa. En husfasad med balkonger och ett förstoringsglas i vilket man ser fingrar som håller en penna och skriver på ett andrahandsavtal.

Satsningen i Bäckby kommer att pågå i fem år. I en första etapp blir det 400-500 nya bostäder.

Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.