Annons

6 300 protestbrev mot höjda hyror överlämnades

Göteborg ​6 300 protestbrev från Hyresgästföreningens medlemmar mot kraven på höjda hyror överlämnades i går till styrelseordförandena i de tre största allmännyttiga bostadsbolagen i Göteborg.
Marianne Carlström (S), styrelseordförande i Bostads AB Poseidon, och Anna Johansson (S), styrelseordförande i Göteborgs Stads Bostads AB, fanns på plats i Stadshuset i Göteborg, för att ta emot lådorna med protestbrev. Endrick Schubert, styrelseordförande i Familjebostäder i Göteborg AB, kunde inte närvara vid överlämnandet.
– Vi tar med oss dessa brev och kommer att överlämna dem till våra hyresförhandlare, säger Marianne Carlström och får medhåll av Anna Johansson.
– Vi förhandlar inte hyrorna men vi tar emot breven och överlämnar dem till våra respektive företagsledningar. Jag vill dock betona att vi inte kräver höjda hyror för att vara jäkliga utan för att vi har ett stort underhållsbehov i våra fastigheter, säger Anna Johansson.
För tre veckor sedan uppmanades samtliga cirka 21 500 medlemmar i Hyresgästföreningen som bor hos de tre stora bostadsbolagen i Göteborg att protestera mot kraven på kraftiga hyreshöjningar under 2010. Familjebostäder och Bostadsbolaget kräver över 3 procent medan Poseidon ännu inte har preciserat sitt krav. 6 300 medlemmar eller cirka 30 procent valde att skriva under protestbrevet och skicka in det till Hyresgästföreningens regionkontor.
– Det här visar att vi är rätt ute i vår argumentation att kräva oförändrade hyror i hyresförhandlingarna. Vi har våra medlemmar med oss, säger Bengt Svensson, vice ordförande i Hyresgästföreningens regionstyrelse.
I Göteborgsregionen har hyresförhandlingarna för 2010 i många fall varit fränare än i andra delar av landet. Hyresnivåerna för 95 000 lägenheter står på spel, och Hyresgästföreningen och de allmännyttiga bostadsbolagen står i många förhandlingar fortfarande långt ifrån varandra. Hyresgästföreningen kräver sänkta eller oförändrade hyror på grund av låga räntor, obefintlig inflation och försämrade villkor för många hyresgäster. Bostadsbolagen i Göteborgsregionen kräver höjningar på mellan 1,61–3,40 procent.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.