Annons

Alexandre vann fototävlingen

Västmanland Vinnaren i region Aros-Gävles fototävling har utsetts. Alexandre Hureau fick avsevärt flest röster för sitt bidrag och vinner därmed 5000 kronor.

I början på sommaren utlyste Hyresgästföreningen region Aros-Gävle och Tillsammans Uppsala en fototävling där uppdraget var att fånga människan bakom hyreskontraktet, skildra människor och deras hem snarare än bostäderna i sig.

Nu har juryn och allmänheten, som kunnat rösta på hemsidan mitthemminratt.nu, sagt sitt. Under lördagens Kulturnatt i Uppsala delades priserna ut.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Avsevärt flest röster – 157 av totalt 331 stycken – fick Alexandre Hureau för sin bild som föreställer en kvinna i ett studentrum i Uppsala.
Så här lyder motiveringen: ”Bildmotivet har fångat allmänhetens tycke och det finns fog för valet. Fotografen har med sitt bidrag skapat en helhet och personlig berättelse som ställer följdfrågor. Den kreativa kompositionen, elementen och rörelsen för betraktarens blick in i motivet.”

Annons

Hederspriset går till Isabella Lindström de Mendonca för bidraget ”barn vid piskställning”. Fotografen skriver i en kommentar att hon vill förmedla barnets rätt – att alla barn har rätt till ett tryggt hem, oavsett social situation.

Juryns motivering lyder: ”Bidraget är ytterst välkomponerat, enkelt och starkt, med ett färgsnitt och motiv som gör att blicken dröjer sig kvar. Fotografens textbidrag ger bilden en extra dimension. Orden bidrar till att fånga det kampanjen Mitt hem – min rätt vill lyfta fram, nämligen människan och i det här fallet barnet, bakom hyreskontraktet.”

Annons
Läs också35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Son ville ta över lägenhet när mamman dog – det här gäller: "Man ärver inte hyreskontrakt" 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Vatten rann ner i källaren från vanvårdad lägenhet – nu tvingas mannen flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.