HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Alexandre vann fototävlingen

Västmanland Vinnaren i region Aros-Gävles fototävling har utsetts. Alexandre Hureau fick avsevärt flest röster för sitt bidrag och vinner därmed 5000 kronor.

I början på sommaren utlyste Hyresgästföreningen region Aros-Gävle och Tillsammans Uppsala en fototävling där uppdraget var att fånga människan bakom hyreskontraktet, skildra människor och deras hem snarare än bostäderna i sig.

Nu har juryn och allmänheten, som kunnat rösta på hemsidan mitthemminratt.nu, sagt sitt. Under lördagens Kulturnatt i Uppsala delades priserna ut.

Läs ocksåHyra för ersättningslägenhet var för hög

Avsevärt flest röster – 157 av totalt 331 stycken – fick Alexandre Hureau för sin bild som föreställer en kvinna i ett studentrum i Uppsala.
Så här lyder motiveringen: ”Bildmotivet har fångat allmänhetens tycke och det finns fog för valet. Fotografen har med sitt bidrag skapat en helhet och personlig berättelse som ställer följdfrågor. Den kreativa kompositionen, elementen och rörelsen för betraktarens blick in i motivet.”

Hederspriset går till Isabella Lindström de Mendonca för bidraget ”barn vid piskställning”. Fotografen skriver i en kommentar att hon vill förmedla barnets rätt – att alla barn har rätt till ett tryggt hem, oavsett social situation.

Juryns motivering lyder: ”Bidraget är ytterst välkomponerat, enkelt och starkt, med ett färgsnitt och motiv som gör att blicken dröjer sig kvar. Fotografens textbidrag ger bilden en extra dimension. Orden bidrar till att fånga det kampanjen Mitt hem – min rätt vill lyfta fram, nämligen människan och i det här fallet barnet, bakom hyreskontraktet.”

Läs ocksåMisstanke om förfalskade intyg i bostadsjakten
Läs också Många idéer från Aros-Gävle till förbundsstämman De representerar region Aros-Gävle på förbundsstämman Hallå där Therese Djäkner ...

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.