Annons

Allbohus i tvist med kommunen

Alvesta Ökade kostnader för parkskötseln har fått det att skära sig mellan Allbohus och Alvesta kommun. Allbohus vill ha betalt. Men kommunen vägrar och har även sagt upp avtalet.

Det är Smålandsposten som rapporterar om tvisten mellan Allbohus och dess ägare Alvesta kommun.

Allbohus sköter om kommunens parker sedan ett par år och fakturerar drygt fyra miljoner kronor årligen för tjänsten. Om kostnaden blir dyrare eller billigare ska det meddelas kommunen som reglerar det hela.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förra året blev kostnaden 380 000 kronor dyrare. Men kommunen anser inte att de fått någon information om det och vägrar därför betala. De ökade kostnaderna beror på en ny maskinpark. Allbohus vd, Magnus Fransson, säger till Smålandsposten att bolaget inte kommer att kräva in pengarna men att det kan regleras på något annat sätt.

Smålandsposten har tidigare berättat att kommunen sagt upp avtalet om parkskötsel med Allbohus med anledning att man vill se över avtalet. Det kan få till följd att Allboshus kan tvingas varsla upp till sju personer.

Annons
Läs också Malins fuktskador fixas inte: "Det känns fruktansvärt" Allbohus höjer hyran drygt två procent Allbohus vill höja hyran med 4,1 procent Bengt ger unga en mötesplats Satsningar på Rönnedal och Hackan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.