Annons

Allt fler medlemmar i Hyresgästföreningen

Västra Götaland Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg blev 203 fler medlemmar under 2008. – Vi har ökat stadigt de senaste åren vilket är glädjande, säger Arne Nilsson, regionchef.

​Vid årsskiftet hade Hyresgästföreningen region BohusÄlvsborg-Skaraborg 37 580 medlemmar, 203 fler än vid samma tid i fjol.

Annons
Vad är orsaken till att kurvan pekat uppåt?
– Medlemmarna märker att vi har bra förhandlingsverksamhet, juridisk avdelning och syns ute i bostadsområdena, säger Arne Nilsson.
Målet för 2008 var 38 100 medlemmar och det fattades 520 för att nå det.
Varför nådde ni inte målet?
– Vi hade ett högt ställt mål, kanske för högt.
I regionen finns elva föreningar. Av dessa ökade antalet medlemmar i Falköping mest med 135.
Ökade gjorde även Östra Skaraborg, Lidköping/Skara, Trollhättan och Borås/Bollebygd.
Den största minskningen gjorde Alingsås/Herrljunga/Vårgårda med 46.
På minussidan hamnade även Väner-Dal, Bohuslän, Mariestad, Ulricehamn/Tranemo och Mark/Svenljunga.
– Medlemsantalet kan variera år från år beroende på var vi värvar mest. I flera kommuner där vi minskar har vi ändå en hög andel av hyresgästerna som är medlemmar, konstaterar Arne Nilsson.
Den främsta orsaken till att man lämnar Hyresgästföreningen är att folk flyttar till framför allt villa men också till bostadsrätt. Billiga huspriser på flera håll är en orsak.
Medlemsantalet inom förbundet var 537 497 vid årsskiftet, 2 888 fler än året innan.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.