HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Allt fler medlemmar i Kalmar

Kalmar Hyresgästföreningen minskade i fjol antalet medlemmar med 2 750 personer. Men sydostregionen gick emot strömmen. De ökade förra året med 683 medlemmar. Alexander Kvidén, gruppchef på Hyresgästföreningen i Kalmar, ser ökningen som resultatet av ett systematiskt arbete.

Efter flera år av obruten uppgång minskade Hyresgästföreningen förra året sitt medlemsantal. Vid årsskiftet hade organisationen tappat 2 756 medlemmar jämfört med ett år tidigare. Störst är minskningen i Västra Sverige och region Stockholm. Men sydostregionen, med Kalmar och Oskarshamn, stod för en av de regioner som ökade medlemsantalet. Alexander Kvidén ser flera skäl bakom framgången.

– Vi har genomfört bra förhandlingar de senaste åren samtidigt som våra jurister och ärendehandläggare har gjort ett fantastiskt jobb med de ärenden som har kommit in till oss. 

Läs ocksåMajoriteten av kränkande fotografering sker i bostaden

– Sedan har vi jobbat mer med utåtriktade aktiviteter. Det har gjort att vi har synts mer. Jag tror att fler ser värdet av att vara medlem hos oss och därför har valt att bli medlemmar. 

Föreningen i Kalmar har sett ett gradvis ökning av antalet medlemmar. Några hundra medlemmar har årligen tillkommit den senaste femårsperioden.

– Det är inte någon plötslig ökning utan det är resultatet av ett systematiskt arbetssätt. 

Läs ocksåSå hög temperatur får du acceptera inomhus

Hyresgästföreningen planerar nu att fortsätta på den inslagna banan, med med ännu fler utåtriktade arrangemang

– Fokus kommer att ligga på att bli ännu synligare där medlemmar och presumtiva medlemmar bor. 

Läs också Allt större brist på bostäder för äldre Trögt för kommunerna att ta emot nyanlända Så mycket minskade inbrotten – kommun för kommun

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.