Annons

Allt fler stannar kvar som medlemmar i Mitt

Dalarna I region Mitt har medlemsantalet minskat mellan 2014 och 2013. Men samtidigt väljer allt fler att stanna kvar som medlemmar i Hyresgästföreningen.

Vid slutet av 2014 hade region Mitt 64 375 medlemmar. Det är 86 personer färre jämfört med samma tid 2013, då medlemsantalet var 64 461.

– Den enda anledningen till vårt medlemstapp är att vi haft flera vakanser på rekryterarsidan. Vi når inte upp till vårt värvningsmål, säger Roland Piepenburg, chef för medlemsrekryteringen i region Mitt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men samtidigt som medlemsantalet har minskat, väljer allt fler att stanna kvar som medlemmar i Hyresgästföreningen i region Mitt.

Annons

– Där når vi vårt mål med råge, 812 fler valde att stanna som medlem jämfört med det uppsatta målet, säger Roland Piepenburg.

År 2010 valde 12 980 medlemmar i regionen att lämna föreningen, jämfört med 10 788 år 2014. Det är en minskning med 2 192 medlemmar.

Annons
Läs ocksåÖrebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"Bilden visar i huvudsak en del av en beige fasad. En röd pil visar på ingången till Hyresgästföreningens framtida lokaler.

En bidragande orsak till att fler stannar kvar är att enheten för medlemsutveckling numera har en tjänst som bland annat fokuserar på hur föreningen ska kunna behålla fler medlemmar.

Läs också Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.