HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Allt uthyrt när Bostadsbolaget bygger om och nytt i Västervik

Västervik Samtliga lägenheter i Bostadsbolaget Västerviks satsning vid Fabriksgatan är uthyrda. Två äldre hus byggs om och dessutom byggs ett nytt.

​Det är ett 1700-talshus och ett från 1940-talet, intill Sankta Gertruds kyrka, som byggs om. De båda husen har tidigare använts som kontor.

– Vi försöker ta tillvara så mycket som möjligt av det gamla, säger Sven-Åke Lindberg, vd för Bostadsbolaget i Västervik.

Läs ocksåVästerviks-vd i Sabos vd-råd

Kalmar läns museum har deltagit i planeringsarbetet för att säkerställa att husen inte förändras mer än nödvändigt.
Det tredje, nya, huset byggs i anslutning till de två andra. Sammanlagt blir det 19 nya lägenheter.  I ett av de ombyggda husen har hyresgästerna redan kunnat flytta in.

– I februari ska det nya huset vara färdigt och det andra ombyggda i april, säger Sven-Åke Lindberg.

Det blir flest treor, men även några tvåor och fyror samt en femrumslägenhet. Hyrorna varierar mellan cirka 6 000 kronor och 11 000 kronor i månaden. Alla lägenheter är uthyrda.

Läs ocksåVästervikshyrorna klara två år framöver

– Läget är attraktivt, nära centrum, konstaterar Sven-Åke Lindberg.

– Framför allt är det äldre personer som har sålt sina villor som väljer att flytta hit.

Läs också Västerviks bostads vill höja hyrorna med 2,3 procent Stora skillnader på vd:ars löner i Blekinge och Kalmar län Brunnet hus i Gamleby rivs efter ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.