Annons

Amasten höjer hyran med 1,8

Finspång Finspångs största privata hyresvärd får höjda hyror. Från årsskiftet höjer Amasten Holding hyran med 1,8 procent.

Amasten Holding hade begärt en hyreshöjning med 4,5 procent för nästa år. Men när förhandlingarna avslutades med Hyresgästföreningen kom man överens om en höjning på 1,8 procent eller 16 kronor per kvadratmeter och år. För en genomsnittslägenhet på 72 kvadratmeter innebär det en hyreshöjning på 96 kronor i månaden.

– Den här överenskommelsen ligger inte högre än den vi har med Vallonbygden som är på 1,85 procent. Sedan ser vi att företaget har en hel del underhåll att ta tag i och det är något som vi kommer att återkomma till om vad som behöver göras, säger Clas Rydgren, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

De nya hyrorna börjar att gälla från den 1 januari 2015. Vallonbygdens hyror för 2015 bestämdes i en treårsuppgörelse förra året.

Annons
Läs också Annelie vill skydda sina barn från grannens misär: "Vi hör henne skrika för sitt liv" 94 miljoner skäl för förhandlingsystemet Tibrobyggen vill höja hyran med 2,2 procent Ökade kostnader bakom hyreskrav i Lysekil Eftersläntaren Leifab höjer hyran med 2,5 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.