Annons

Arbetslös småbarnsfar får behålla kontrakt

Åstorp När familjeföretaget gick i konkurs uteblev hyresinbetalningarna och kontraktet på hyresrätten i Åstorp sades upp. När värden och den arbetslöse småbarnspappan möttes i nämnden fick mannen en andra chans.
Foto: Gry Ellebjerg
När familjeföretaget gick i konkurs fick småbarnsfamiljen problem med att betala hyran. Nu får de hjälp av socialtjänsten. Hyresvärden har även gått med på att ge familjen en andra chans.

Den privata värden fick nog av sena samt uteblivna hyresinbetalningar och avslutade hyreskontraktet. När parterna möttes i nämnden bad hyresgästen om en ny chans.

I nämnden berättade mannen att han bor tillsammans med sin fru och deras två små barn. I våras gick familjeföretaget i konkurs och det var då problemen med hyresinbetalningarna började. Sedan november får de hjälp av socialtjänsten med hyresinbetalningarna. Enligt den privata värden har hyrorna betalts i tid sedan november.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under förhandlingarna i hyresnämnden gick hyresvärden med på att upprätta ett så kallat korttidskontrakt. Under det kommande året förlängs hyreskontraktet med en månad i taget under förutsättningen att hyran betalas som den ska. 

I nämnden enades parterna även om en betalningsplan för hyresskulden på 28 560 kronor. Från och med februari ska 1 500 kronor av skulden betalas av den sista varje månad.

Annons
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” Vräkt efter socialens hyresmiss – kommunen anmälde sig själv för allvarliga brister Släkting stämdes för hyres­skuld på över 80 000 kronor: "Jag fick en chock"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.