HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Arbetslös småbarnsfar får behålla kontrakt

Åstorp När familjeföretaget gick i konkurs uteblev hyresinbetalningarna och kontraktet på hyresrätten i Åstorp sades upp. När värden och den arbetslöse småbarnspappan möttes i nämnden fick mannen en andra chans.
Foto: Gry Ellebjerg
När familjeföretaget gick i konkurs fick småbarnsfamiljen problem med att betala hyran. Nu får de hjälp av socialtjänsten. Hyresvärden har även gått med på att ge familjen en andra chans.

Den privata värden fick nog av sena samt uteblivna hyresinbetalningar och avslutade hyreskontraktet. När parterna möttes i nämnden bad hyresgästen om en ny chans.

I nämnden berättade mannen att han bor tillsammans med sin fru och deras två små barn. I våras gick familjeföretaget i konkurs och det var då problemen med hyresinbetalningarna började. Sedan november får de hjälp av socialtjänsten med hyresinbetalningarna. Enligt den privata värden har hyrorna betalts i tid sedan november.

Läs ocksåHyresgäst misshandlade grannar – men hyresskulden fick honom vräkt

Under förhandlingarna i hyresnämnden gick hyresvärden med på att upprätta ett så kallat korttidskontrakt. Under det kommande året förlängs hyreskontraktet med en månad i taget under förutsättningen att hyran betalas som den ska. 

I nämnden enades parterna även om en betalningsplan för hyresskulden på 28 560 kronor. Från och med februari ska 1 500 kronor av skulden betalas av den sista varje månad.

Läs också Karl, 84, tog striden mot kommunen - hyran sänks med 9 000 om året Hyresråd skickade knivbild till exsambo för att få in hyresskuld: "Jag ville markera" Sonen misstänks ha flyttat in – då blev mamman uppsagd från ”kvinnohus” Här sa värden upp alla på adressen – därför får hyresgästerna bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.