HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Årbyroman får litteraturpris

Södermanland Hallå där, Kristina Emanuelsson i Eskilstuna som fått årets Selmapris för romanen Viskskrik, som utspelar sig i Årby.
Kristina Emanuelsson har fått årets Selmapris.

Selmapriset är de egenutgivna böckernas svar på Augustpriset och delas ut av Vulkan förlag i samarbete  med Tidningen Skriva och Nextory sedan tre år tillbaka.

I år gick priset till Kristina Emanuelsson för romanen Viskskrik. Förutom äran får hon en prissumma på 20 000 kronor. Till vardags jobbar hon som processutvecklare på Eskilstuna kommun och bor i Kvicksund utanför Eskilstuna.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Grattis, hur känns det?
-Det känns jättebra. Jag har skrivit så otroligt mycket och under många år händer ingenting, men plötsligt gör det det, det är väl ketchupeffekten. Det här är mitt andra bokmanus. Det tredje skriver jag på nu.

Annons

Vad handlar boken om?
– Den handlar om kvinnan Alice som man får följa från barndomen och  in i vuxenlivet. I barndomen finns förklaringar till varför hon agerar som hon gör i vissa lägen. Hon kommer från en dysfunktionell familj med en pappa som dricker för mycket och en mamma som lider av psykisk sjukdom. En händelse är viktig – när hon och en kompis krossar pappans grogg-glas när de dricker cola i en trappuppgång i Årby.

Vad har du för relation till Årby?
-Jag växte upp där, det är mina barndomstrakter. Ens  barndomsplats känner man på ett helt annat sätt än andra platser eftersom man lekt där, man känner varenda gatsten och sten.

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Vad handlar din nya roman om?
-Jag är kvar i Eskilstuna, men den här gången på Köpmangatan. Det är en samtidsroman – jag utforskar ämnet utmattning.

Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.