Annons

Årehus höjer hyran nästa år

Åre Hyresförhandlingarna med allmännyttiga bostadsbolaget Årehus AB är nu klara. Någon höjning med 5,8 procent som bolaget först krävde för de flesta lägenheter blev det inte tal om. De får nöja sig med mindre än hälften.

Före förhandlingarna ville Årehus höja hyran med 3,8 procent för 69 lägenheter och 5,8 för resten, cirka 200 lägenheter.

Anledningen bakom kravet var främst ökade kostnader för vatten och el. Och fjärrvärmeavgifterna som väntas stiga kraftigt under nästa år.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Den verkliga höjningen blir nu istället betydligt lägre. 2,2 procent respektive 2,69 procent.

Annons

– Vi hade ett jättebra samtal och var överens om att täcka upp för de höjda taxorna så gott det gick utan att det skulle drabba hyresgästerna ytterligare, säger förhandlare Hasse Dahl på Hyresgästföreningen Region Norrland.

Parkeringar med motorvärmare höjs till 180 kronor per månad och garage och carport med 10 kronor per månad. Och för de lägenheter där hushållsel debiteras separat höjs avgiften med 10 kronor per månad.

Annons
Läs ocksåRekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procentHyreshöjningar, kostnadsökningar, dyrare, dyrtider

Hyreshöjningarna gäller från 1 januari 2011.

Fakta: Hyreshöjningar     2011

 

 

Timråbo 2,65%
Övikshem höjer i snitt 2,46% under året
Årehus 2,2% i två fastigheter, 2,69% i övriga
Härnösandshus 2,6%
Mitthem 2%
Din Bostad 2%
Solatum snitthöjning 2,59%
Östersundsbostäder höjer i snitt 2,39% under året
Bergsbostäder höjer i snitt 2,48% under året
Krokomsbostäder 2,5%

Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.