HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Årets hyreshöjning är klar för Landskronahem

Landskrona Den 1 mars höjs hyrorna hos det kommunala bostadsbolaget i Landskrona med i genomsnitt 1,78 procent.
Foto: Gry Ellebjerg

Den som betalar 7 000 kronor i månadshyra får en höjning med 125 kronor i månaden eller totalt 1 500 kronor per år. Landskronahem yrkade på 3 procent − ett bud som Hyresgästföreningens förhandlare Karl-Mikael Jensen inte kunde gå med på.

− Vår hållning var att årets resultat skulle vara mindre än 2019 års hyreshöjning som landade på 1,3 procent. Vi anser att det även i år är gynnsamma förutsättningar för att äga fastigheter.

Läs ocksåMaktskifte stoppar ombildningar i GöteborgHyresgästföreningen har i flera år protesterat högljutt mot planerna på att ombilda tusentals kommunala hyresrätter till bostadsrätter. Tarja Jokinen i Hjällbo är en av de hyresgäster vars hus varit till salu.

Enligt Karl-Mikael Jensen var orsakerna till yrkandet bland annat taxehöjningar, ökade personal- och försäkringskostnader men även bostadsbolagets kostnader för projektet i bostadsområdet Karlslund.

− Vi tycker inte att Landskronahems hyresgäster ska bekosta upprustningen av bostadsområdet Karlslund. Det är en kostnad som kommunen måste ta.

Enligt Karl-Mikael Jensen var det främst den frågan som gjorde att förhandlingen drog ut på tiden men tillslut lyckades parterna kommer överens om 1,78 procent.

Läs ocksåSå påverkas du som hyresgäst av budgeten i GöteborgÖkad byggtakt och bättre skydd för renovräkning ingår i Göteborgs nya budget, utformad av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

− Vi landade på en nivå som båda parterna kunde acceptera. Det får vi vara nöjda med.

Landskronahem har cirka 2 700 lägenheter. Hem & Hyra har försökt nå Landskronahems vd för en kommentar.

Här listar Hem & Hyra löpande klara skånska hyresuppgörelser 2020. Hitta din egen värd!

Läs ocksåElpriserna: Nu slipper Inger kallhyran – "åkte på en riktig smäll i januari"Inger slipper kallhyra
Läs också Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till Virginia är expert på att spara el – här är hennes bästa tips

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.