Annons

Årets hyreshöjning är klar för Landskronahem

Landskrona Den 1 mars höjs hyrorna hos det kommunala bostadsbolaget i Landskrona med i genomsnitt 1,78 procent.
Foto: Gry Ellebjerg

Den som betalar 7 000 kronor i månadshyra får en höjning med 125 kronor i månaden eller totalt 1 500 kronor per år. Landskronahem yrkade på 3 procent − ett bud som Hyresgästföreningens förhandlare Karl-Mikael Jensen inte kunde gå med på.

− Vår hållning var att årets resultat skulle vara mindre än 2019 års hyreshöjning som landade på 1,3 procent. Vi anser att det även i år är gynnsamma förutsättningar för att äga fastigheter.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Karl-Mikael Jensen var orsakerna till yrkandet bland annat taxehöjningar, ökade personal- och försäkringskostnader men även bostadsbolagets kostnader för projektet i bostadsområdet Karlslund.

− Vi tycker inte att Landskronahems hyresgäster ska bekosta upprustningen av bostadsområdet Karlslund. Det är en kostnad som kommunen måste ta.

Annons

Enligt Karl-Mikael Jensen var det främst den frågan som gjorde att förhandlingen drog ut på tiden men tillslut lyckades parterna kommer överens om 1,78 procent.

Läs ocksåViveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

− Vi landade på en nivå som båda parterna kunde acceptera. Det får vi vara nöjda med.

Landskronahem har cirka 2 700 lägenheter. Hem & Hyra har försökt nå Landskronahems vd för en kommentar.

Annons

Här listar Hem & Hyra löpande klara skånska hyresuppgörelser 2020. Hitta din egen värd!

Läs ocksåÖvikshem säljer 607 lägenheter till norrländska WesterlindTvå män skakar hand.
Läs också Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.