HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Armada höjer hyran med 25 kronor i månaden

Österåker Hyresförhandlingarna mellan Armada och Hyresgästföreningen är klara. Hyran höjs i snitt med 0,398 procent, eller 25 kronor i månaden, från 1 januari.

Överenskommelsen är enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen föranledd av kommunens avkastningskrav på bolaget. Det ursprungliga yrkandet var betydligt högre, 2,39 procent från 1 januari 2016.

Höjningen varierar mellan 0,25 procent för vissa lägenheter och 0,35 för de flesta samt 0,7 procent för några lägenheter. För parkeringsplatser höjs avgiften med 1 procent.

Läs ocksåJessica fick skyhög räkning – fick betala för värdens el

”Vi anser att rådande makroekonomiska förutsättningar borde i grunden föranleda oförändrade hyror. Om bolag kan påvisa ett behov är vi alltid redo att ta ansvar och hitta en lösning som gynnar såväl hyresgästerna som bolaget. Vi tar ansvar för att alla hyresvärdar ska kunna ha möjlighet bedriva en effektiv och god förvaltning av sina bostäder” skriver Per Björklind, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i ett mejl.

Armada har 1 500 lägenheter och är Österåkers kommunala bostadsbolag.

Hem & Hyra söker företrädare för Armada för kommentar.

Läs ocksåHyrorna klara i Armada och Upplands-Brohus
Läs också Hyresklart i Armada Så mycket höjer Sjöbohem hyrorna Salabostäders hyreshöjning klar efter tvist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.