HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Åtgärdsföreläggande mot bostadsrättsförening

Karlskrona En hyresgäst i Karlskrona får rätt mot bostadsrättsföreningen han hyr av. Efter beslut i hovrätten åläggs bostadsrättsföreningen att bland annat åtgärda golv, väggar och tak i kök och vardagsrum.
Foto: Gry Ellebjerg
Bostadsrättsföreningen Lindblad 1 i Karlskrona måste bland annat måla väggar och tak i vardagsrum och kök hos en hyresgäst som hyr sin lägenhet av föreningen. Senast 30 augusti ska bristerna vara åtgärdade, beslutar Svea hovrätt.

I slutet på december förra året beslutade Hyresnämnden i Malmö om ett åtgärdsföreläggande för bostadsrättsföreningen Lindblad 1 i Karlskrona.

Hyresgästen har bott i sin lägenhet sedan 1998 och i åtgärdsföreläggandet framgår att hyresvärden, det vill säga bostadsrättsföreningen, måste måla om tak, element och snickerier samt måla eller tapetsera väggarna i vardagsrum och kök. Golven i hall och vardagsrum måste därtill bytas. Ett handtag till luckan i spisens underskåp måste sättas dit. Fönster i vardagsrum och kök måste åtgärdas så att de kan stängas och öppnas.

Annons
Läs ocksåGlömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljonBrandskadade väggar inne i lägenhet.

Men i stället för att följa åtgärdsföreläggandet valde bostadsrättsföreningen att överklaga beslutet till Svea hovrätt. Hovrätten går på hyresgästens linje och avslår överklagandet.

Senast 30 augusti måste bostadsrättsföreningen ha åtgärdat de brister som finns. Hovrättens beslut kan inte överklagas.

Annons
Läs också Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.