Annons

Åtgärdsföreläggande mot bostadsrättsförening

Karlskrona En hyresgäst i Karlskrona får rätt mot bostadsrättsföreningen han hyr av. Efter beslut i hovrätten åläggs bostadsrättsföreningen att bland annat åtgärda golv, väggar och tak i kök och vardagsrum.
Foto: Gry Ellebjerg
Bostadsrättsföreningen Lindblad 1 i Karlskrona måste bland annat måla väggar och tak i vardagsrum och kök hos en hyresgäst som hyr sin lägenhet av föreningen. Senast 30 augusti ska bristerna vara åtgärdade, beslutar Svea hovrätt.

I slutet på december förra året beslutade Hyresnämnden i Malmö om ett åtgärdsföreläggande för bostadsrättsföreningen Lindblad 1 i Karlskrona.

Hyresgästen har bott i sin lägenhet sedan 1998 och i åtgärdsföreläggandet framgår att hyresvärden, det vill säga bostadsrättsföreningen, måste måla om tak, element och snickerier samt måla eller tapetsera väggarna i vardagsrum och kök. Golven i hall och vardagsrum måste därtill bytas. Ett handtag till luckan i spisens underskåp måste sättas dit. Fönster i vardagsrum och kök måste åtgärdas så att de kan stängas och öppnas.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men i stället för att följa åtgärdsföreläggandet valde bostadsrättsföreningen att överklaga beslutet till Svea hovrätt. Hovrätten går på hyresgästens linje och avslår överklagandet.

Senast 30 augusti måste bostadsrättsföreningen ha åtgärdat de brister som finns. Hovrättens beslut kan inte överklagas.

Annons
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.