Annons

Åtgärdsförelägganden i Landskrona överklagas

Landskrona Hyresgästerna i skandalhuset i Landskrona får vänta ytterligare på hjälp. Värden väljer att överklaga hyresnämndens åtgärdsförelägganden.

Hyresgästernas kamp mot den privata värden har pågått under flera år. Redan 2013 kontaktade en av hyresgästerna Hyresgästföreningen. I februari beslutade hyresnämnden om två åtgärdsförelägganden mot värden. Fastighetsägaren, som återfinns på Svarta listan, hade fram till 1 juni på sig att bland annat sanera fastigheten i Landskrona från råttor. 

Eftersom den privata värden inte var nöjd med hyresnämndens beslut överklagades de två ärendena. Något som fördröjer en lösning för hyresgästerna. Enligt hovrätten var överklagan som kom in inte komplett. För att värdens överklagan ska anses vara korrekt måste fastighetsägaren inkomma med kompletteringar inom tre veckor från delgivning.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

För närvarande har fastighetsägaren fyra pågående och åtta avslutade ärenden i Svea hovrätt.

Annons
Läs också Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Så vet du om bristerna i lägenheten är stora nog att åtgärdas – 60-årig kvinna fick nej Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.