Annons

Balder vill höja hyran i Göteborg

Göteborg Privatvärden Balder vill höja hyrorna med 3,8 procent för sina 3 000 hyresgäster i Storgöteborg. Det är det högsta yrkandet från bolaget på flera år.
Balderflagga
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Balder är en av Göteborgs största privatvärdar. Bostadsbolaget äger runt 3 000 lägenheter i Göteborg och dessutom hyreshus i Floda, Kungälv och Surte.

I år vill Balder höja hyrorna med ett högre belopp än på flera år, 3,8 procent. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor motsvarar det en ökning med 228 kronor i månaden.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Varken den kommunala Framtiden-koncernen eller de privata värdarnas ombud Fastighetsägarna GFR har kommit med lika höga yrkanden.

I förra årets hyresförhandlingar var Balder ett av de första bolagen i Göteborgsregionen att nå en överenskommelse med Hyresgästföreningen Västra Sverige.

Annons

Då hade bolaget yrkat på att få höja 2,8 procent, men höjningen stannade i slutändan på i snitt 0,7 procent. Samma yrkande och slutresultat som i 2017 års förhandlingar.

Läs ocksåJurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"

Att det gick förhållandevis fort för parterna att bli överens i fjol var ett trendbrott efter fler år av hårda och segslitna förhandlingar.

Den 31 oktober kommer Balder och Hyresgästföreningen Västra Sverige att sätta sig vid förhandlingsbordet för första gången i höst.

Annons

LÄS MER: Här är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland 2019 – hela listan

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Fakta: Balder

Hyresvärden Balder är ett av de största privatägda bostadsbolagen i Västsverige.

I Göteborg äger företaget bland annat många lägenheter i Gamlestaden, på Smörslottsgatan vid Östra sjukhuset, Långströmsgatan på Hisingen, runt Kosmosgatan i Bergsjön samt i stjärnhusen intill Frölunda torg.

Dessutom äger Balder en stor mängd fastigheter i centrum.

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Malins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt” Boende i Kinesiska muren går till domstol - tar strid för att få betala hyra: ”Det måste finnas rättvisa”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.