Annons

Balder vill höja hyran i Göteborg

Göteborg Privatvärden Balder vill höja hyrorna med 3,8 procent för sina 3 000 hyresgäster i Storgöteborg. Det är det högsta yrkandet från bolaget på flera år.
Balderflagga
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Balder är en av Göteborgs största privatvärdar. Bostadsbolaget äger runt 3 000 lägenheter i Göteborg och dessutom hyreshus i Floda, Kungälv och Surte.

I år vill Balder höja hyrorna med ett högre belopp än på flera år, 3,8 procent. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor motsvarar det en ökning med 228 kronor i månaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Varken den kommunala Framtiden-koncernen eller de privata värdarnas ombud Fastighetsägarna GFR har kommit med lika höga yrkanden.

I förra årets hyresförhandlingar var Balder ett av de första bolagen i Göteborgsregionen att nå en överenskommelse med Hyresgästföreningen Västra Sverige.

Annons

Då hade bolaget yrkat på att få höja 2,8 procent, men höjningen stannade i slutändan på i snitt 0,7 procent. Samma yrkande och slutresultat som i 2017 års förhandlingar.

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Att det gick förhållandevis fort för parterna att bli överens i fjol var ett trendbrott efter fler år av hårda och segslitna förhandlingar.

Den 31 oktober kommer Balder och Hyresgästföreningen Västra Sverige att sätta sig vid förhandlingsbordet för första gången i höst.

Annons

LÄS MER: Här är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland 2019 – hela listan

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"
Fakta: Balder

Hyresvärden Balder är ett av de största privatägda bostadsbolagen i Västsverige.

I Göteborg äger företaget bland annat många lägenheter i Gamlestaden, på Smörslottsgatan vid Östra sjukhuset, Långströmsgatan på Hisingen, runt Kosmosgatan i Bergsjön samt i stjärnhusen intill Frölunda torg.

Dessutom äger Balder en stor mängd fastigheter i centrum.

Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.