Annons

Barn i hyresrätt bor minst i landet

Kalmar I flera kommuner i Kalmar län bor barn på färre kvadratmeter än andra barn i landet. I Hultsfred, Högsby och Emmaboda har barnen minst yta att röra sig på.

 

Barn i hyresrätt bor på färre kvadratmeter än barn i andra boendeformer.

Det finns ett samband mellan att bo i hyresrätt och vara trångbodd. Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån.

I undersökningen framgår det att barn i hyresrätt har mindre boyta än de med annan boendeform. För barn under 18 år ligger snittet på alla typer av boendeformer på 28 kvadratmeter. För barn i hyresrätt är snittet istället 21 kvadratmeter. I Hultsfred, Högsby och Emmaboda kommun är siffran ännu lägre. Där är genomsnittet för barn i hyresrätt 19 kvadrat, vilket är bland de minsta boytorna i landet.

Annons

– Det finns ingenting i SCB:s tabeller som förklarar varför det ser ut såhär, men en möjlig orsak är olika ekonomiska förutsättningar”, säger Anna Nyman på SCB.

För alla typer av boendeformer bor det en ensamstående förälder med barn i vart femte boende. Men i hyresrätt ligger snittet på var tredje. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.