HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Barn i hyresrätt bor minst i landet

Kalmar I flera kommuner i Kalmar län bor barn på färre kvadratmeter än andra barn i landet. I Hultsfred, Högsby och Emmaboda har barnen minst yta att röra sig på.

 

Barn i hyresrätt bor på färre kvadratmeter än barn i andra boendeformer.

Det finns ett samband mellan att bo i hyresrätt och vara trångbodd. Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån.

I undersökningen framgår det att barn i hyresrätt har mindre boyta än de med annan boendeform. För barn under 18 år ligger snittet på alla typer av boendeformer på 28 kvadratmeter. För barn i hyresrätt är snittet istället 21 kvadratmeter. I Hultsfred, Högsby och Emmaboda kommun är siffran ännu lägre. Där är genomsnittet för barn i hyresrätt 19 kvadrat, vilket är bland de minsta boytorna i landet.

– Det finns ingenting i SCB:s tabeller som förklarar varför det ser ut såhär, men en möjlig orsak är olika ekonomiska förutsättningar”, säger Anna Nyman på SCB.

För alla typer av boendeformer bor det en ensamstående förälder med barn i vart femte boende. Men i hyresrätt ligger snittet på var tredje. 

Läs ocksåHyresgäster i Nybro bjuds på teater
Läs också Ny granskning: Bra betyg och trångbodd - fullt möjligt Dom: Ersättningslägenhet får vara mindre och dyrare Lilafärgat hår gav skadestånd Ny styrelse efter skakig tid

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.