Annons

Barnen i Gårdsten laddar för Lilla Varvet

Göteborg Den 21 maj är det dags för Lilla Göteborgsvarvet. I Gårdsten har många barn tränat hela vårterminen i Lilla Varvets löparskola. Ett projekt som drivs tillsammans med Gårdstensbostäder.
Foto: Gustaf Görfelt
Lokala förebilder. Göteborgsvarvets löparskola för barn 10 till 12 år har blivit mycket populär i Gårdsten. Huvudtränare är Awet Mengsteab (röd tröja) som tillhör svenska eliten i medeldistanslöpning.

Klockan är fyra på onsdag eftermiddag. Skoldagen är slut, men i Gårdstensskolans gymnastiksal är det fullt ös.

Ett 20-tal barn i mellanstadieåldern gör höga knän och stretchar benmusklerna tillsammans med sina tränare Awet Mengsteab och Tarra Taieb. En timme med Lilla Varvets löparskola väntar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Estelle Montler, sprinter och projektledare.

Med i lokalen är även Estelle Montler. Hon är projektledare för löparskolan, som har träning varje vecka i Gårdsten, Lövgärdet, Hammarkullen, Bjurslätt och Backa.

Ledarna är alla aktiva inom friidrotten i Göteborg.

Annons

– Varje pass har vi något löpmoment, men vi är ganska öppensinnade för andra aktiviteter också, det beror på vad barnen vill göra, säger Estelle Montler.

Läs ocksåJätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i GöteborgAndreas Hedberg är hyresgäst hos storvärden Poseidon. Nu får han betala 400 kronor mer varje månad. Nästa år tillkommer ytterligare 340 kronor. "Om det ska kosta 10 000 spänn i månaden att bo i Göteborg får ju folk flytta", säger han.

Projektet började 2012 med en löparskola för vuxna i Gårdsten. Året därpå startade barnsatsningen. Båda delarna i samarbete med Gårdstensbostäder.

– Vi vill öka glädjen i att springa. Dessutom pratar vi om kost och hälsa. 21 maj avslutar vi med att barnen springer Lilla Göteborgsvarvet, säger Estelle Montler.

Annons

Kire Yovenov är en av deltagarna.

Läs ocksåHaveri för hyresförhandlingar i Göteborg – 110 000 hushåll berörsHyresförhandlingar som berör 110 000 hushåll har strandat i Göteborg.

– Jag började för tre veckor sedan för att det är roligt här. Basketen är bäst, säger han.

Läs också Nya storkravet från Sveriges största allmännytta: ”Oskäligt” Var du bor avgör om du idrottar: ”Krävs sex gånger så mycket i utsatta områden” Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.