HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Barnen i Gårdsten laddar för Lilla Varvet

Göteborg Den 21 maj är det dags för Lilla Göteborgsvarvet. I Gårdsten har många barn tränat hela vårterminen i Lilla Varvets löparskola. Ett projekt som drivs tillsammans med Gårdstensbostäder.
Foto: Gustaf Görfelt
Lokala förebilder. Göteborgsvarvets löparskola för barn 10 till 12 år har blivit mycket populär i Gårdsten. Huvudtränare är Awet Mengsteab (röd tröja) som tillhör svenska eliten i medeldistanslöpning.

Klockan är fyra på onsdag eftermiddag. Skoldagen är slut, men i Gårdstensskolans gymnastiksal är det fullt ös.

Ett 20-tal barn i mellanstadieåldern gör höga knän och stretchar benmusklerna tillsammans med sina tränare Awet Mengsteab och Tarra Taieb. En timme med Lilla Varvets löparskola väntar.

Läs ocksåVar du bor avgör om du idrottar: ”Krävs sex gånger så mycket i utsatta områden”Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande, och Sam Sejdi, Sjöbo i Borås.
Estelle Montler, sprinter och projektledare.

Med i lokalen är även Estelle Montler. Hon är projektledare för löparskolan, som har träning varje vecka i Gårdsten, Lövgärdet, Hammarkullen, Bjurslätt och Backa.

Ledarna är alla aktiva inom friidrotten i Göteborg.

Annons

– Varje pass har vi något löpmoment, men vi är ganska öppensinnade för andra aktiviteter också, det beror på vad barnen vill göra, säger Estelle Montler.

Läs ocksåBeskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning”Var fjärde göteborgare bor i någon av Framtidens 75 000 lägenheter.

Projektet började 2012 med en löparskola för vuxna i Gårdsten. Året därpå startade barnsatsningen. Båda delarna i samarbete med Gårdstensbostäder.

– Vi vill öka glädjen i att springa. Dessutom pratar vi om kost och hälsa. 21 maj avslutar vi med att barnen springer Lilla Göteborgsvarvet, säger Estelle Montler.

Annons

Kire Yovenov är en av deltagarna.

Läs ocksåNya omfattande hyreskravet för 75 000 lägenheter i Göteborg – var fjärde göteborgare berörsVar fjärde göteborgare bor i någon av Framtidens 75 000 lägenheter.

– Jag började för tre veckor sedan för att det är roligt här. Basketen är bäst, säger han.

Läs också Polischefen blir ny bostads-vd: ”Här finns en möjlighet att förebygga” Kommunalt bolag hotade att vräka barn efter mammans död

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.