HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bättre än väntat för Öbo

Örebro Resultatet för Öbo 2016 verkar se bättre ut än väntat. Och 24 miljoner kronor bättre än förra året.
Foto: Anna Rytterbrant
Öbo stod ensamt för tre fjärdedelar av den sammanlagda vinst som länets allmännyttor gjorde förra året.

Öbo:s preliminära resultat för 2016 blev 139 miljoner kronor. 24 miljoner bättre än förra året.

– Utfallet är bättre än föregående år och väsentligt bättre än budget, då årets nedskrivningar blev betydligt lägre än beräknat. Även årets räntekostnader har påverkat årets resultat positivt, skriver Öbo:s vd Ulf Rohlén i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHyresgäster utan el hela vintern – nu kan även vattnet stängas avHyreshus i Överum.

Investeringarna har totalt uppgått till 877 miljoner kronor jämfört med 717 miljoner kronor under 2015.

Annons

Av dessa 877 miljoner, gäller 332 miljoner kronor nyproduktion.

Enligt Öbo innebär det att bland annat 442 bostäder var i produktion 31 december 2016. Och bland de färdigställda bostäderna under 2016, fanns 56 forskarlägenheter vid universitetet samt 16 lägenheter på Visgatan i Vivalla.

Annons
Läs ocksåUnika beslutet: Elektriska handdukstorkar klassas som lyx – värden tvingas backaJan och Siv Christianson anser att flera av de funktioner som Stena Fastigheter vill installera både är otidsenliga och fördyrande för hyresgästerna. ”Om 270 lägenheter bränner på med en handdukstork så är det ju rätt mycket energi som går åt. Och så har du värmegolv och tvättmaskiner”, säger Jan.

 

Läs också Vill ha fond för fattiga hyresgäster – nobbas av ministern: "Kostnadskris" Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Trots oro i världen: En fjärdedel av värdarna klarar inte ge dig skydd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.