HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bergabranden upp i hovrätten

Kalmar I höstas brann Berga köpcentrum i Kalmar ner. I veckan behandlar Göta hovrätt ärendet efter att tingsrättens dom mot sju ynglingar överklagats.

Det var den 12 oktober förra året som Berga köpcentrum brann. Tio ynglingar åtalades för grov mordbrand och anstiftan till mordbrand. Sju av dem dömdes i februari till ungdomsvård för skadegörelse och anstiftan.

Åklagaren anser att tingsrätten gjort en felaktig bedömning när det gäller bland annat uppsåtsfrågan och yrkar på att åtta av ynglingarna fälls.

Läs ocksåSå vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt

Även de fällda ynglingarna har överklagat domen.

Annons

Förhandlingarna i Göta hovrätt hålls i Kalmar hela veckan och avslutas på fredag.

Efter branden mobiliserades krafterna i Berga och en Bergakommission bildades. LW fastigheter som köpte bostads- och affärsfastigheterna av PG Living som ägde dem vid tiden för branden vill bygga ett större och bättre köpcentrum i stället för det gamla.

Annons
Läs ocksåSamarbete ska pressa ner hyrorna på Berga äng
Läs också Så ska Stångåstaden sänka arbetslösheten i Linköping Satsning i Berga ska pressa hyror De syr ihop gemenskap i Berga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.