Annons

SD och M:s förslag att sälja delar av Bjuvsbostäder skjuts upp

Bjuv SD och M vill sälja minst 30 procent av Bjuvsbostäder. Förslaget återremitterades av kommunfullmäktige på torsdagen.
Foto: Privat/Mikael Malmborg
Mikael Henrysson (SD) och hyresgästen Rolf Malmberg har helt olika uppfattningar om det är bra eller dåligt att privata aktörer ska få bjuda på delar av kommunala Bjuvsbostäder.

Moderaterna och Sverigedemokraternas föreslår att sälja minst 30 procent av det kommunala bostadsbolagets lägenheter. På torsdagskvällen låg förslaget för beslut i kommunfullmäktige. 30 procent betyder mer än 300 lägenheter.

Det blev dock inget beslut utan ärendet återremitterades och ska utredas mer.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Detta välkomnas av Bjuvsbostäders styrelseordförande Stefan Svalö (S) som också har tagit initiativet till att bjuda in till en ägardialog den 8: oktober.
– Så att vi kan diskutera och ge vår syn på saken, säger han.

Annons

Enligt Svalö har hittills ingen bjudit in styrelsen till diskussioner eller dialog.

Sverigedemokraterna har drivit på frågan om att sälja minst 30 procent av det kommunala bostadsbolaget sedan den kom på agendan i budgetdiskussioner 2018, och senare som ett tjänstemannaförslag. Bland annat behövs pengar till pensionsavsättningar.

Annons
Läs ocksåVar fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin viljaUnga vuxnas boende 2023 Ola Palmgren

Hyresgästföreningen menar att förslaget är ”vansinnigt”. Mer om det här.

Läs också Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Bostadsbolag i kommun med fattiga invånare vill ha rekordstor höjning av hyran Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Så missköter den skånska gurkodlaren sina hyreshus: ”Man blir mörkrädd”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.