HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

SD och M:s förslag att sälja delar av Bjuvsbostäder skjuts upp

Bjuv SD och M vill sälja minst 30 procent av Bjuvsbostäder. Förslaget återremitterades av kommunfullmäktige på torsdagen.
Foto: Privat/Mikael Malmborg
Mikael Henrysson (SD) och hyresgästen Rolf Malmberg har helt olika uppfattningar om det är bra eller dåligt att privata aktörer ska få bjuda på delar av kommunala Bjuvsbostäder.

Moderaterna och Sverigedemokraternas föreslår att sälja minst 30 procent av det kommunala bostadsbolagets lägenheter. På torsdagskvällen låg förslaget för beslut i kommunfullmäktige. 30 procent betyder mer än 300 lägenheter.

Det blev dock inget beslut utan ärendet återremitterades och ska utredas mer.

Läs ocksåBjuvsbostäder: Miljonförluster väntar om delar av bostadsbolaget säljs ut

Detta välkomnas av Bjuvsbostäders styrelseordförande Stefan Svalö (S) som också har tagit initiativet till att bjuda in till en ägardialog den 8: oktober.
– Så att vi kan diskutera och ge vår syn på saken, säger han.

Enligt Svalö har hittills ingen bjudit in styrelsen till diskussioner eller dialog.

Sverigedemokraterna har drivit på frågan om att sälja minst 30 procent av det kommunala bostadsbolaget sedan den kom på agendan i budgetdiskussioner 2018, och senare som ett tjänstemannaförslag. Bland annat behövs pengar till pensionsavsättningar.

Läs ocksåFörsiktig medlemsökning för Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen menar att förslaget är ”vansinnigt”. Mer om det här.

Läs också Sebila vann – nu får värden fixa "häxsotet" Hyresvärden räntekostnader - del av din hyra Höganäshem och SBB lämnar hyresförhandlingarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.