Annons

Beslutet är taget – Staffanstorpshus är till salu

Staffanstorp Med minsta möjliga marginal lyckades M driva igenom det uppmärksammade förslaget om nya ägardirektiv för kommunala bostadsbolaget Staffanstorpshus i skånska Staffanstorp. Därmed får Staffanstorpshus rätten att sälja sina 800 lägenheter. ​
Debatten på gårdagens fullmäktige var lång och övriga partier försökte förgäves stoppa förslaget som kunde drivas igenom med hjälp av Staffanstorpspartiet. Olle Johansson, förtroendevald i Hyresgästföreningen, har tagit initiativet till namninsamling med krav på en folkomröstning i frågan. Med över 2 350 insamlade namn har man fått ihop mer än de tio procent av medborgarna i kommunen som krävs för att få igenom kravet. Men inte förrän till hösten ska fullmäktige ta ställning till om det blir en folkomröstning. Och även om det blir en folkomröstning har M varit tydliga med att resultatet endast ska vara rådgivande.
– Visst ska man kunna begagna sig av de demokratiska instrument som finns men det är viktigt att komma ihåg att en folkomröstning bara är rådgivande, har Henrik Lethin, ordförande i Staffanstorpshus tidigare sagt till Hem & Hyra.
 
Olle Johansson, som själv är hyresgäst hos Staffanstorphus, är mycket upprörd över beslutet om nya ägardirektiv.
– Jag tycker det är rent ut sagt för jäkligt. Det är fegt av dem att inte våga vänta in en folkomröstning i frågan. Det är på gränsen till diktatur att inte låta folk få bestämma. De kan sälja ju sälja lägenheterna i morgon, säger Olle Johansson, som trots motgångarna inte gett upp hoppet om att kunna rädda allmännyttan.
– Hoppet är det sista som lämnar en, säger han.
Läs mer:

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Varbergs Bostad säljer Evelinas hem Hyreshuset i Glommers räddades: "De som bott här hela sitt liv var oroliga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.