HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Billigaste och dyraste hyran i Sundsvall

Sundsvall Hyresskillnaderna i Sundsvall är stora. Det skiljer 2500 i månaden mellan den billigaste och dyraste trean. Hyresgästföreningen vill se över hyrorna. Mitthem anser att man redan gjort justeringar.
Att de nybyggda trähusen i hamnområdet har de dyraste hyrorna i Sundsvall är väl ingen förvånad över. Men att Ubåtsvägen på Alnön har de näst dyraste är kanske underligare, med tanke på avståndet till centrum.
 
– Vi behöver ett rättvisare system, menar Conny Säker, förhandlare, Hyresgästföreningen.
 
I Umeå har man sedan några år tillbaka värderat lägenheter efter standard, utemiljö, närhet till affär eller buss och så vidare.
 
– För att införa det i Sundsvall skulle vi först behöva göra en enkät för att se vilka kriterier som folk tycker ska vara avgörande för hyran.
 
Ett poängsystem tas sedan fram utifrån vad folk har ansett ska ligga till grund för hyrorna. En mängd lägenheter besiktas för att hitta en typlägenhet man kan utgå från när man ska bestämma hyrorna.
 
– Det innebär att vissa lägenheter får höjda hyror, andra sänkta. Man betalar för den standard man har helt enkelt.
 
Mitthem anser dock att omfördelningar redan gjorts för att rätta till felaktiga hyresnivåer.
 
– Vi tror att ett poängsystem skulle bli både svårt och tungrott. Dessutom är det ju mycket subjektivt vad som är bra standard. Och vad händer med hyran när förutsättningarna ändras som att en busshållplats flyttas?, säger Malin Nordqvist, ekonomichef på Mitthem.

Läs också Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Familjen Nilsson störs av mystiskt ljud – värden har letat förgäves efter källan i två år Hyreshöjning 2022: Så mycket vill värdarna höja din hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.