Annons

Blomprotest mot plastgräs

Huddinge Ungdomars kritik mot den nya gården med plastgräs fick Anna Schelin att reagera. Hon åkte dit och planterade egna blommor.

Plastgräsmattor, asfalt och flera tomma blomkrukor. Det var verkligheten för hyresgästerna i fastigeheterna på Visättravägen  som tidigare ägdes av skandalvärden Allokton.

Men efter artikeln i Mitt I Huddinge där ungdomar beklagade sig över den nya gården reagerade Anna Schelin på Huddinge Botkyrka trädgårdssällskap. I lördag och söndags åkte hon och flera andra medlemmar till gården och planterade såväl Iris, vitlök, daggkåpa, kärleksört, randgräs och rosa tulpan i de grönmålade betongkrukorna som stått tomma.
– När jag läste att ungdomar sa att det var så tomt att det ekade när de satt på gården och att det var plastgräs tänkte jag att vi kunde hjälpa till att skänka lite blommor så det blev lite bättre, säger Anna Schelin.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Suzy Karlsson, på Aberdeeen, som förvaltar fastigheterna i Visättra, som ägs av Provisnfastighetersäger, säger att de har planterat en del blommor, men tycker trädgårdsföreningens initiativ var jättebra.

Annons

Hon betonar att det är risken för framtida skador på det underliggande garaget som är anledningen till att det inte går att ha gräsmattor och stora träd på gården.
– Våra konsulter sa att det finns en risk att det blir skador om 10-20 år om vi har det och den risken vill vi inte ta, säger hon.

Hon tycker situationen på gården är helt okey men bolaget kommer att fortsätta förbättra.
– Vi ska se om vi kan göra något så att det inte ekar och kanske få fram fler lekredskap, säger hon.
 

Annons
Läs ocksåQuiz: Kan du namnen på blommorna – eller lider du av växtblindhet?
Läs också Odla i lägenhet: "Utmaning – men det går" Nya hyror på Smultronbacken – val mellan pest och kolera Blomsterprakt för balkongen Hyreshus blir bostadsrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.