HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Blötberget till hyresnämnden igen

Ludvika Hyresgästföreningen tar återigen Blötbergets fastigheter till Hyresnämnden. 14 hyresgäster har brister i sina lägenheter.

Hyresgästföreningen företräder 14 av hyresgästerna som hyr av Blötbergets fastigheter i Ludvika kommun begär nu åtgärdsföreläggande hos hyresnämnden i Västerås.

Flera av hyresgästerna har problem med köksfläktar som inte fungerar, trasig ytterbelysning, trasiga trappor och ledstänger och läckande kranar.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Det finns också problem med ohyra, köksluckor som inte går att stänga och i två fall saknas det ugnsluckor i spisarna. Hyresgästerna upplever att hyresvärden ignorerar dem när de påpekar fel och att när värden lovar att komma och titta så utförs inte reparationerna trots löften om åtgärder.

Annons

I januari i fjol var hyresvärden uppe i hyresnämnden och de reparationer värden ålades att göra då blev gjorda men sedan dess har bristerna blivit fler.

– Vi har påtalat de aktuella bristerna under våren men inget har hänt och nu bedömer jag att förvaltningen inte fungerar och därför har jag vänt mig till hyresnämnden igen, säger ärendehandläggare Jonas Fredriksson på Hyresgästföreningen i Borlänge som är hyresgästernas ombud.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

I sin begäran till hyresnämnden begär Jonas Fredriksson att alla brister ska vara åtgärdade senast sista augusti och att hyresgästerna dessutom ska få hyresreduktion.

Läs också Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.