HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boende i Nybro upplever otrygghet

Kalmar Nybroborna upplever fortsatt otrygghet på orten. Det visar SCB,s senaste medborgarundersökning. Nu arbetar kommun och bostadsbolag med insatser för att öka tryggheten
Nybro Bostads Ab.

SCB gör årligen en medborgarundersökningen i landets samtliga kommuner. Syftet är att identifiera de områden som kommunen bör prioritera för att få nöjdare invånare som helhet. Här återfinns områden som bostäder, trygghet, stöd för utsatta personer och äldreomsorg. Nyligen publicerades undersökningen för 2017. Den visar att Nybroborna har ökat sin känsla av trygghet och sin nöjdhet kring sitt boende. Trots det har de lägre nöjdhetsindex än riksgenomsnittet.

Christina Davidsson är kommunalråd i Nybro kommun. Hon menar att Nybro länge har haft problem med inbrott, skolbränder och annat stök som skapar otrygghet.

Läs ocksåNytt avtal med Rikshem ger hyresgäster ökat inflytande

– Vi ser allvarligt på det här. Samtidigt kan vi se att vi har brutit en nedåtgående trend, säger Christina Davidsson.

Nu jobbar kommunen på bred front för att öka tryggheten. Bland annat går väktare runt nattetid. Kommunen har även haft trygghetsvandringar i syfte att upptäcka och åtgärda otrygga miljöer.

Nybro Bostads AB är kommunens största bostadsbolag med 2 100 lägenheter. För två år sedan införde de regelbundna enkäter till hyresgästerna. Utifrån enkäterna har bostadsbolaget vidtagit en hel del åtgärder för att öka tryggheten. Bland annat med bättre utomhusbelysning och fler mötesplatser.

Läs ocksåÖver 90 000 hushåll tvingas betala tillbaka bostadsbidrag

– Våra hyresgäster uppger nu att de trivs och känner sig trygga i området, säger Sulev Pull, vd på Nybro Bostads AB.

Läs också Brist på skyddsrum i 280 av landets kommuner Kommun vill ha svar från godsägare om fönster som inte går att öppna ”Vi ska inte söka konflikter, men inte heller vara rädda för dem”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.