Annons

Boplats Syd blir regional bostadsförmedling

Lomma De kommunala bostadsköerna i Lomma och Staffanstorp tas över av Boplats Syd.

Staffanstorps kommun är först ut. Här köpte KPA Pension i våras upp huvuddelen av kommunala Staffanstorpshus lägenheter. Från och med den förste oktober ansvarar Boplats Syd för kön till drygt de 700 lägenheterna i Staffanstorp och Hjärup.

Vid årsskiftet är det Lommas tur. Då avvecklas den kommunala bostadskön till de cirka 220 lägenheter i Lomma och Bjärred som tillhör Stena fastigheter efter att Lomma Fastighets AB såldes 2008.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

De som står i bostadsköerna i de två kommunerna förlorar inte sin köplats utan kommer att kunna föra över sin kötid till Boplats Syd. Lediga lägenheter i de två kommunerna kommer i första hand att erbjudas till dem med överförd kötid. Däremot kan den överförda kötiden inte användas till att söka andra lägenheter. Då gäller istället Boplats Syds ordinarie regler.

Annons

Boplats Syds chef Krister Hjelm välkomnar utvecklingen i ett pressmeddelande:

– I en region med gemensam arbets- och bostadsmarknad är det bra för alla med en regional samordning kring förmedlingen av hyresbostäder. De bostadssökande får ett större utbud att välja bland och regionens utveckling gynnas på många olika plan.

Annons
Läs ocksåVärdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö
Läs också Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Dömde skattefuskarens förklaring - ville lura till sig ett lägenhetskontrakt Ljög om jobb – döms till böter för lägenhetsfusk Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.