Annons

Boplats Syd fortsätter att växa

Malmö Under 2013 förmedlade Boplats Syd 3 443 hyreslägenheter, den högsta siffran sedan starten för den kommunala bostadsförmedlingen 2009. Och antalet anslutna fastighetsägare ökar.

Samtidigt fortsätter antalet bostadssökande att öka. Vid årets utgång den 31 december fanns det 35 163 registrerade bostadsökande, vilket är 5 083 fler än vid samma tid året innan. Enligt Krister Hjelm, chef på Boplats Syd, har ökningen  inte påverkat kötiden nämnvärt i Malmö.

– Ökningen från 2012 är endast 17 dagar. Men antalet ködagar som faktiskt krävts varierar beroende på storlek, hyra och läge. Det framgår i den statistik vi tagit fram, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den genomsnittliga kötiden för ett förstahandskontrakt i Malmö är nästan tre år, 988 ködagar. Det lägsta antalet ködagar under 2013 för en förmedlad lägenhet var 3 dagar, och det högsta 4 119.

Samtidigt fortsätter Boplats Syd att växa som bostadsförmedling. Nya avtal tecknades med fastighetsägare i Lomma, Helsingborg, Lund och Burlövs kommuner, vilket innebär att Boplats Syd nu har förmedlingsuppdrag i sju kommuner med över 30 anslutna hyresvärdar.

Annons

– Det är roligt att vårt arbete med att få in fler lediga lägenheter från fler fastighetsägare i fler kommuner har gett resultat. Förhoppningen för det kommande året är att vi också ska få med flera av de kommunala bolagen i västra Skåne i verksamheten, säger Krister Hjelm.

Läs ocksåVärdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö

Läs Boplats Syds statistik för 2013 här.

Annons
Fastighetsägare anslutna till Boplats Syd
Aberdeen Asset Management
Atrium Ljungberg AB
BoAktiv
Botrygg Bygg
Briggen
Byggnads AB Malmsjö & Persson
Burlöv Bostäder AB
ByggVesta
Contentus
Derome
Fastighets AB Trianon
Folksam Fastigheter AB
Gyllenforsen
Hemsö
HSB Sundsfastigheter
Jyma
Lifra
Malmö Studenthus
MKB
PEAB
Riksbyggen
Rikshem
Stadsbostäder
Stadsfastigheter
Stena Fastigheter
SundProjekt
Södertorpsgården 
Thulehem
Tornet
Tygelsjö Gård
Volito
Willhem

Läs också Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Dömde skattefuskarens förklaring - ville lura till sig ett lägenhetskontrakt Ljög om jobb – döms till böter för lägenhetsfusk Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.