HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Borås kommunala bolag vill höja hyran kraftigt

Borås Underhållsbehov och dyra va-taxor. Det är orsaken till att AB Bostäder i Borås yrkar en hyreshöjning med 2,75 procent. Men Hyresgästföreningen anser att mycket talar för mer måttliga höjningar.
Foto: Kristina Wahlgren
AB Bostäder i Borås yrkar på en höjning som skulle innebära en ökning med 143 kronor för en normaltvåa.

Kommunägda AB Bostäder i Borås har i ett yrkade till Hyresgästföreningen begärt att få höja hyrorna för sina hyresgäster med 2,75 procent. Bolaget hänvisar till ökade kostnader för bland annat höjda kommunala taxor, främst för vatten och avlopp, samt till ett ökat underhållsbehov.

Så mycket vill bolagen höja: Se hela listan.

Läs ocksåEvas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där"Eva Bergqvist upplevde en mardrömsliknande tid som hyresgäst med andrahandskontrakt.

– Många hyresgäster har det tufft ekonomiskt och hyresutvecklingen har under lång tid varit högre än inflationen. De gynnsamma ekonomiska förutsättningarna för bolagen bör även komma hyresgästerna till del. Samtidigt finns det underhållsbehov hos AB Bostäder men mycket talar för måttliga höjningar även i år. Vi tar vårt ansvar och förutsätter att motparten har samma inställning, säger Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen

Annons

Ann-Christin Josefsson menar att man redan nu kan skönja ytterligare ett år med långa hyreshöjningar, då de överenskommelser som träffats ligger mellan 0,5 och 1 procent. 

Skulle bolagets krav gå igenom betyder det att en genomsnittlig  tvårummare på 60 kvadratmeter skulle få en höjning med 143 kronor i månaden. 

Annons
Läs ocksåUppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenhetenEn dunk med rosa vätska och en spann med rosa material samt en fot med skoskydd.

Förhandlingen påbörjas den 13 december.

Läs också Föräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphuset Hyreschocken kom av sig - bolaget sänkte efter klagomål: "Lyssnade på våra hyresgäster" Kräver flytt av mannens grejer efter att han åkt in i fängelse – men vem betalar?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.