Annons

Bostaden bygger 82 bostäder

Umeå Bostaden har fått klartecken att bygga på Haga i Umeå. Det blir 82 lägenheter och ett parkeringshus för 50 bilar.
Foto: Bostaden AB

Att Umeås allmännyttiga bostadsbolag Bostaden vill bygga på Haga har varit känt ett bra tag. Processen har varit lång, men nu kom klartecknet och byggandet beräknas kunna komma igång under våren.

Det är i korsningen Östra Kyrkogatan och Hemvägen på Haga som Bostaden ska bygga 82 lägenheter. Det blir två låga huskroppar, 3 våningar, som sitter ihop med ett mittplacerat 9-våningshus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det känns mycket positivt att vi nu kan komma igång med att bygga i ett centralt läge och på en tomt som stått tom under en längre tid. Det här är ett viktigt förtätningsprojekt som stämmer väl överens med kommunens övergripande mål om förtätning i centrala lägen, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden i ett pressmeddelande.

Annons

Under husen byggas ett parkeringshus för 50 bilar. Det blir sammanlagt 29 ettor, 27 tvåor, 17 treor och 9 fyror i fastigheten. Sommaren 2019 ska det vara klart för inflyttning.

 

Annons
Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.
Läs också Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.