HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bostaden bygger 82 bostäder

Umeå Bostaden har fått klartecken att bygga på Haga i Umeå. Det blir 82 lägenheter och ett parkeringshus för 50 bilar.
Foto: Bostaden AB

Att Umeås allmännyttiga bostadsbolag Bostaden vill bygga på Haga har varit känt ett bra tag. Processen har varit lång, men nu kom klartecknet och byggandet beräknas kunna komma igång under våren.

Det är i korsningen Östra Kyrkogatan och Hemvägen på Haga som Bostaden ska bygga 82 lägenheter. Det blir två låga huskroppar, 3 våningar, som sitter ihop med ett mittplacerat 9-våningshus.

Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

– Det känns mycket positivt att vi nu kan komma igång med att bygga i ett centralt läge och på en tomt som stått tom under en längre tid. Det här är ett viktigt förtätningsprojekt som stämmer väl överens med kommunens övergripande mål om förtätning i centrala lägen, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden i ett pressmeddelande.

Annons

Under husen byggas ett parkeringshus för 50 bilar. Det blir sammanlagt 29 ettor, 27 tvåor, 17 treor och 9 fyror i fastigheten. Sommaren 2019 ska det vara klart för inflyttning.

 

Annons
Läs ocksåSå snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?”
Läs också "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.