Annons

Bostads AB Poseidon polisanmäler medarbetare

Göteborg ​Kommunägda Bostads AB Poseidon i Göteborg har polisanmält en av sina anställda som misstänks för allvarliga oegentligheter. Personen är tills vidare avstängd från sitt arbete.

​- Vi är bedrövade över vad vi upptäckt, kommenterar Poseidons vd Anders Söderman. Det är fullständigt oacceptabelt att sådant förekommer i vårt bolag. Vi vill göra allt som står i vår makt för att åtgärda fel och brister i vår organisation.
Men exakt vad den anställde misstänks för, hur länge de misstänkta oegentligheterna pågått och vilken omfattning de har vill bolaget däremot inte gå in på.
– Det råder förundersökningssekretess och därför kan vi inte uttala oss om vad anmälan gäller utan har valt att kalla det för oegentligheter, säger Poseidons informationsansvarige Göran Leander. Vi ska inte störa utredningen och dessutom handlar det om att ta hänsyn till den här personen.
Det var efter Uppdrag Gransknings avslöjande i våras om misstänkta mutbrott inom systerföretaget Familjebostäder som Poseidon började se över sina regler och rutiner i samband med upphandlingar av bygg- och underhållsprojekt.
”Under detta arbete och i anslutning till massmedias granskning av bolaget uppdagades oegentligheter och Poseidon misstänker att en av bolagets medarbetare är inblandad. Polisanmälan gjordes måndag 30 augusti”, skriver bolaget på sin webbplats.
Enligt Göran Leander finns i nuläget inga misstankar mot fler anställda inom Poseidon.

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden Sparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästerna Värden felbedömde fuktskador – nu tvingas Miriam och hennes grannar flytta Haveri för hyresförhandlingar i Göteborg – 110 000 hushåll berörs Hyresgäster hos kommunala värdar kan riskera ockerhyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.