Annons

Bostadsbolag stöder läxhjälpsprojekt

Stockholm Två gånger i veckan får utvalda elever hjälp med läxorna på Råg­svedskolan. Bakom projektet står Stockholmshem och stiftelsen Läx­hjälpen. – Det är bättre än att sitta hem­ma och läsa. Här kan man ställa frågor om det är något som man inte förstår från lektionerna, sä­ger Aleksandra Jeknic.

Just i dag är det fysiken som är lite krånglig. Samtalsämnena glider gärna in på sidospår. Först efter en timme blir det riktig läs­ro i skolans bibliotek. Kravet för att få hjälp är att eleven ska ha minst IG i något kärnämne. Dessutom skriver eleven ett kontrakt med sin läx­hjälpare där de lovar att dyka upp vid varje tillfälle.

Emelie Fureskog har en termin kvar på sin utbildning i civilekonomi. Två gånger i veckan hjälper hon högstadie­elever på Rågsvedsskolan med läxläsning.
– Det är ett roligt och bra ex­trajobb som student.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Monika Gröning jobbar för Stockholmshem som förvaltare i Rågsved.
– Det är egentligen inte bo­stadsbolagens skyldighet att syssla med det här, men vår sty­relse vill att vi jobbar med mer mjuka projekt, våra hyresgäster ska känna att vi satsar på dem.

Även Familjebostäder, Svens­ka Bostäder och Stena stödjer Läxhjälpen i sina respektive områden.

Annons
Läs också Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Gran föll från åttonde våningen och träffade bil – ”trodde det var en bomb” Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Stockholms kommunala bostadsjättar kräver 7,8 procent i hyreshöjning: "På tok för högt" Ökad trygghet och knarkbeslag – stora vinster med projektet ”Trygga trappan”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.