Annons

Bostadsförmedlingen betalar tillbaka avgift

Stockholm ​Hyresgästerna på Bjursätragatan 52 i Rågsved får tillbaka förmedlingsavgiften och kötiden från bostadsförmedlingen. Dessutom får de som behöver erbjudande om nya likvärdiga lägenheter.

​I ett brev till de 30 hyresgästerna på Bjursätragatan 52 framgår att samtliga som fått sin lägenhet via bostadsförmedlingen ska kompenseras. Förmedlingsavgiften på 2 200 kronor betalas tillbaka och den som har förlorat kötid får tillbaka den. Dessutom kommer bostadsförmedlingen att erbjuda maximalt två likvärdiga lägenheter till den som behöver.

Bostadsförmedlingen har tagit beslutet eftersom det är oklart när användningsförbudet på Bjursätragatan kan hävas.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har aldrig tidigare varit med om att förmedla bostäder till en fastighet som får nyttjandeförbund. En gång förmedlade vi lägenheter till ett hus som aldrig byggdes, även då hjälpte vi hyresgästerna med andra lägenheter, säger Mona Lindén, förmedlingschef på Stockholms stads bostadsförmedling.

Tidigare har bostadsförmedlingen erbjudit evakueringsboende i paviljonger och dessutom föreslagit hyresvärden Lelånghus sin tjänst för att ordna ersättningsboende. Men varken hyresgäster eller hyresvärd nappade. Nu har hyresgästerna en dryg vecka på sig att anmäla intresse för en ersättningslägenhet.

Annons
Läs också Peter nekades drömlägenhet – Bostadsförmedlingen drog tillbaka annonsen Nyseparerade Piotr nekas bostad av värden Einar Mattsson – för att han har barn Sollentunabo fick lägenhet efter 16 dagar i bostadskön Ensamstående Lisa nekades lägenhet – så svarar Bostadsförmedlingens vd Värd säger nej till ensamstående Lisa – ”lägenheten avsedd för två vuxna och två barn”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.