HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bostadsförmedlingen betalar tillbaka avgift

Stockholm ​Hyresgästerna på Bjursätragatan 52 i Rågsved får tillbaka förmedlingsavgiften och kötiden från bostadsförmedlingen. Dessutom får de som behöver erbjudande om nya likvärdiga lägenheter.

​I ett brev till de 30 hyresgästerna på Bjursätragatan 52 framgår att samtliga som fått sin lägenhet via bostadsförmedlingen ska kompenseras. Förmedlingsavgiften på 2 200 kronor betalas tillbaka och den som har förlorat kötid får tillbaka den. Dessutom kommer bostadsförmedlingen att erbjuda maximalt två likvärdiga lägenheter till den som behöver.

Bostadsförmedlingen har tagit beslutet eftersom det är oklart när användningsförbudet på Bjursätragatan kan hävas.

Läs ocksåRekordmånga hyresrätter förmedlade i Stockholm 2018

– Vi har aldrig tidigare varit med om att förmedla bostäder till en fastighet som får nyttjandeförbund. En gång förmedlade vi lägenheter till ett hus som aldrig byggdes, även då hjälpte vi hyresgästerna med andra lägenheter, säger Mona Lindén, förmedlingschef på Stockholms stads bostadsförmedling.

Tidigare har bostadsförmedlingen erbjudit evakueringsboende i paviljonger och dessutom föreslagit hyresvärden Lelånghus sin tjänst för att ordna ersättningsboende. Men varken hyresgäster eller hyresvärd nappade. Nu har hyresgästerna en dryg vecka på sig att anmäla intresse för en ersättningslägenhet.

Läs också Byggboom väntas leda till fler kvalitetsbrister Pärlan i Stockholms bostadskö: En åtta på slottet Prisbelönt byggfusk i Mölndal Nyanställda kollas mot belastningsregistret

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.