HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bostadslös får bidrag till ett tält

Sollentuna I stället för att bo på tillfälliga boenden ville den hemlöse mannen få bidrag till ett tält, liggunderlag och en sovsäck. Nu får han rätt av förvaltningsrätten

Mannen, som är från Sollentuna har erbjudits flera tillfälliga boenden men han anser inte att de har hållit skälig levnadsstandard eller stärker möjligheterna för honom att leva ett självständigt liv. Mannen har stora förvaringsproblem och bor hellre i ett tält på olika allmänningar. Troligtvis kommer han att acceptera ett permanent boende så fort han får ett sådant erbjudande.

I väntan på ett permanent boende vill mannen få 10 200 kronor i bidrag till ett tält, ett liggunderlag, en sovsäck och en ryggsäck. Socialnämnden i Sollentuna avslog hans begäran i december men nu anser förvaltningsrätten  att nämnden inte har rätt att neka honom bidraget. Detta eftersom man inte anser att boendemiljön i ett tält är hälsovådlig, påtagligt olämplig eller i övrigt skadlig för mannen. Dessutom är den knappast dyrare än den hjälp som kommunen tidigare har föreslagit.

Annons
Läs ocksåHemlös riskerade fängelse – missade att "adressändra"Hemlös som sitter på en bänk på en tågstation
Annons
Läs också Svalt intresse för statliga pengar – men Uppsala ger Bostad först en ny chans Här är intresset störst för statliga pengar till Bostad först Arboga enda nya kommunen i länet i Bostad först-satsning Robert är inte välkommen i sin egen hemstad: ”Har skulder”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.