Annons

Bråk på nyårsafton kan leda till uppsägning av kontrakt

Kristianstad En påstådd misshandel på nyårsafton var droppen som fick bägaren att rinna över. Efter flera incidenter riskerar hyresgästerna att vräkas.
Nyårsnattens firande gick överstyr utanför Kristianstad, nu äventyras hyreskontraktet.

I en hyresfastighet i Kristianstadsregionen har våld och hot om våld kommit att splittra grannskapet. Sedan en incident på nyårsafton har fastighetsvärden vänt sig till Hyresnämnden med förhoppningen att två hyresgästers kontrakt ska sägas upp. Redan 2014 vände sig fastighetsvärden till det utpekade paret sedan grannar inkommit med upprepade klagomål. Det påstods bland annat att paret skulle ha grävt upp växter ur gårdens rabatt för att plantera dessa i krukor utanför den egna lägenhetsdörren.

Krukväxtdispyten ses i inkomna handlingar i Hyresnämnden som mindre allvarlig i sammanhanget. Detta då det utpekade paret under flera tillfällen uppges ha hotat och förolämpat grannskapet liksom det uppges ha förekommit inslag av våld.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

På nyårsafton skedde så incidenten som slutligen ledde fram till att hyreskontraktet riskeras. Enligt hyresvärden och vittnesmål från grannskapet ska en misshandel ha inträffat på gården. Det var sedan ett bråk uppstod i trapphuset som en av de utpeka hyresgästerna knuffat omkull en granne. Väl på marken fortsatte misshandeln enligt vittnesmål med sparkar och slag. Misshandeln ska emellertid ha avstyrts av grannar relativt omgående. Sedan ord står mot ord är det upp till Hyresnämnden att besluta huruvida det utpekade paret får bo kvar.

Annons
Läs också Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Grannens hundar retade upp hyresgäst – kan vräkas för misshandel av matte Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.