HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Brandhärjat område i Huskvarna rustas upp

Jönköping Boverket har beviljat sammanlagt 417 miljoner i stöd för att förbättra utemiljöer i utsatta områden i landet. Ett av de områdena är det brandhärjade bostadsområdet på Nygatan och Backgatan i Huskvarna.
Efter storbranden ska nu fastigheterna rustas upp. Foto: Gunilla Boström

I den första ansökningsomgången till Boverket beviljades 145 miljoner kronor till 53 olika initiativ för att lyfta utemiljöerna i socioekonomiskt utsatta områden. Efter en andra sökomgång har 127 ansökningar beviljats, vilket sammanlagt motsvarar 272 miljoner kronor.

Tre av ansökningarna kommer från Jönköping. Hökerum fastigheter i Hovslätt får 609 375 kronor för att rusta upp utemiljön på fastigheten Hålan 6:2. Jönköpings kommun har beviljats 750 000 kronor för arbete med en aktivitetsyta på Råslätt. Hökerum fastigheter i Huskvarna får 2 806 250 kronor för att förbättra utemiljön i ett bostadsområdet. Området, på Nygatan och Backgatan, drabbades i maj 2016 av en storbrand i en av fastigheterna med drygt 150 boenden. Förstörelsen blev massiv, men ingen människa kom till skada.

Läs ocksåByggfusk försenade 178 kommunala hyresrätterNybyggt men fortfarande tomt. Upplands-Brohus 178 lägenheter på Målarvägen-Bagarvägen har varit färdiga i över ett år.

Strax efter branden sålde dåvarande ägarna Fastighets AB Balder beståndet till Hökerums fastigheter. Nu påbörjas upprustningen av hela bostadsområdet med drygt 200 hyresgäster. Investeringen kostar sammanlagt 4,6 miljoner kronor.

– Hela beståndet är nedslitet. Vi börjar med utemiljön och ska sedan renovera vissa lägenheterna, säger Peter Hjert, fastighetsförvaltare på Hökerums fastigheter.

Utemiljön med fyra stora innergårdar ska under året rustas upp med nya lekplatser, sittplatser, planteringar och andra sociala utrymmen. Dessutom ska lägenheterna renoveras hos de hyresgäster som vill. Renoveringen innebär en hyreshöjning.

Läs ocksåSeniorboende startar lokal föreningen i Vetlanda

– Vi kommer renovera en tom lägenhet och ha den som visningslägenhet, säger Peter Hjert.

Läs också Hundratals fick lämna sina hem vid storbrand i Skövde Forskaren: ”Vanligast i områden där det skett en förändring” Medlemstappet som en uddamålsförlust

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.