Annons

Brandskadad lägenhet hamnar i hovrätten

Sollentuna Lotta Alm blev av med sitt kontrakt efter att kortslutning i Micron orsakat en brand. Nu ska hennes fall prövas i Svea Hovrätt.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Lotta Alm i Sollentuna som blev av med sin lägenhet efter sjutton år. Hyresvärden, en bostadsrättsförening, hävdar med stöd av lagen att lägenheten är så förstörd att de har rätt att säga upp kontraktet. Attunda tingsrätt gick på bostadsrättsföreningens linje, men nu har Svea Hovrätt beviljat prövningstillstånd och ska pröva ärendet igen.

– Att få prövningstillstånd är en seger i sig även om jag inte vet vad utgången av processen blir, säger Lotta Alm.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hennes mål är att flytta tillbaka till lägenheten så småningom.

Annons

– Det är ju mitt hem och jag trivs jättebra i området, säger hon.

Bostadsrättsföreningen har också överklagat tingsrättens dom eftersom de var missnöjda med hur mycket pengar som Lotta Alm ska betala till föreningen.

Annons
Läs ocksåBetalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuldSkattebetalarna i Göteborg har gått miste om en kvarts miljon. Samtidigt har stadens försuttit chansen att hyra ut ettrummaren i fem år, trots skenande bostadsbristen. Andra personer verkar dock ha bott gratis i lägenheten efter att den ursprunglige hyresgästen dog.
Läs också Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Sonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit upp Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.